Denne fronten tilhører en bil som ikke er som alle andre 'kassebiler'. VW Multivan kan bli ganske så tøff med den rette stylingen   og dessuten ganske så kjapp om du trimmer motoren litt...
Denne fronten tilhører en bil som ikke er som alle andre "kassebiler". VW Multivan kan bli ganske så tøff med den rette stylingen og dessuten ganske så kjapp om du trimmer motoren litt...

VW Caravelle Multivan: Så nært kan en kassebil bli en sportsbil

Populær familiebil får mer krefter og tøffere utseende.

VWs Multivan er en mer påkostet variant av Caravelle/Transporter. Den tilbyr blant annet at sittebenken bakerst kan gjøres om til seng, det er bord i sideveggene eller i midten av seteradene – og 2. seterad kan vendes helt om.

Det er normalt sitteplass til syv eller åtte – men naturligvis langt mer plass enn du får i en vanlig flerbruksbil. Her blir både praktiske hensyn og litt ekstra komfort ivaretatt.

Derfor er det også blitt en svært populær modell for mange av dem som har mange barn eller er fast sjåfør for lilleputtlaget i fotball.

LES OGSÅ: Fartsmonsteret for hele familien

Del med dine Facebook-venner

Og slik har det vært lenge. De første kassebilene til VW kom for tilbake i 1950 – med betegnelsen T1. Og siden har det fortsatt fram til dagens versjon, den femte i rekken, med betegnelsen T5.

VW Multivan ABT.
VW Multivan ABT.

Rask "buss"

Styling og tuningfirmaet ABT har ikke bare spesialisert seg på å friske opp sports- og personbiler. Nei da, de vil gi kassebilen litt ekstra pulver og et råere utseende også.

Mest fart og spenning blir det når 2.0 TSI-motoren på 204 hk blir tunet opp til mer lekne 237 hk. Det gir den også et dreiemoment på 400 nm.

Med denne effektøkningen går 0–100 km/t unna på bare 9,4 sekunder – som jo er svært raskt for en så stor bil.

Dessuten tilbyr ABT lignende tuningmuligheter for alle dieselmotorene også. Så valgmulighetene er mange.

VW Multivan ABT.
VW Multivan ABT.

LES OGSÅ: VW Multinvan: Martin har laget sportsbil av varebilen sin

Diskret styling

Og ikke skal det se kjedelig ut heller. ABT har et diskret stylingsett som gir vann i munnen – også på mange av dem som ikke er fan av kassebiler.

Utover diverse skjørt, vinger og spoilere, kan du få bilen med 19" spesialfelger og doble eksosrør på hver side.

Kjøreegenskapene blir mer sportslig av et senkesett, så du kan gi på litt mer i svingene også.

Prisen er det foreløpig ikke opplyst noe om.

VW Multivan ABT.
VW Multivan ABT.

Vi har testet VW Caravelle 2.0 TDI Highline