FLYTTES? Birkebeinerrennet kan bli flyttet. (Foto: Junge, Heiko/SCANPIX)
FLYTTES? Birkebeinerrennet kan bli flyttet. (Foto: Junge, Heiko/SCANPIX)

Vurderer å flytte Birkebeinerrenn

Mildvær, bløte forhold og gjørme skapte problemer for arrangøren. Nå kan framtidige utgaver av Birkebeinerrennet gå tidligere på vinteren.

– Dette er på et veldig tidlig stadium for oss, og vi har ikke noen konkrete planer for en slik flytting, Men det er en diskusjon som vil komme opp om det er riktig å ha rennet så sent i sesongen. Vi ser at vi kan gi deltakere og arrangører en enda bedre opplevelse hvis forholdene både før start på Rena, under selve rennet og etter rennet på Lillehammer, er bedre, sier daglig leder Rune Bergsodden til Hamar Arbeiderblad.

I år gikk rennet 17. mars. Neste år er løpet lagt til 16. mars. Siden Birkebeinerrennet ikke lenger skal inngå i FIS' Marathon Cup, står arrangøren friere til å velge dato. Viktig blir å ikke komme for tett opptil klassikeren Vasaloppet.

– Vi ønsker ikke å bidra til kollisjoner, og må se på en helhet, men vi har vært i samtaler med Vasaloppet, og de har også vært inne på å flytte fram litt. Hva de bestemmer seg for, er selvfølgelig viktig for oss, sier Bergsodden til HA.

Han forteller at en del deltakere ikke hadde en helt topp opplevelse i år. 14.392 personer stilte til start.

(©NTB)

Mer innhold fra TV 2