PREMIEREKLAR: Freddy Dos Santos kjenner på forveningspresset som fersk programleder for The Amazing Race   Norge. (Foto: Thomas Reisæter/TV 2)
PREMIEREKLAR: Freddy Dos Santos kjenner på forveningspresset som fersk programleder for The Amazing Race Norge. (Foto: Thomas Reisæter/TV 2)

– Hvis jeg sier noe feil, får jeg høre det

Freddy dos Santos, programleder for TV 2s storsatsing «Amazing Race», frykter mobbing fra fotballkompisene.

Onsdag har den norske versjonen av realitysuksessen «The Amazing Race–Norge» premiere på TV 2.

Det er fotballstjernen Freddy Dos Santos som skal lede programmet, og den ferske programlederen kjenner nå på forventningspresset.

– Jeg er vant til å se meg selv på TV, men i denne sammenhengen er det litt uvant og litt rart. Jeg merker at jeg har mye å lære, og er fersk i denne sammenhengen. Å gå fra å være rutinert i en ting jeg holder på med, fotball, til å bli junior i dette var en overgang, medgir Dos Santos ovenfor «God kveld Norge».

Les også: «Amazing Race»-deltakerne havnet på bordell

– Heseblesende TV

Dos Santos hadde sin debut som programleder på TV 2s Fotballkveld nylig. Fotballkompisene backer han opp 100 prosent i hans nye rolle som TV-fjes.

– Men det er høyt under taket i fotballmiljøet, og hvis jeg sier noe feil får jeg høre det, legger han til.

I «Amazing Race Norge» skal elleve tomannslag reise jorden rundt i en heseblesende og utfordrende konkurranse for å vinne en stor premie. Serien har gått i over 20 sesonger i USA, og det har vunnet Emmy hver gang det har vært nominert. Det fremstår i dag som et av verdens mest kjente og velproduserte realitykonsepter.

Dos Santos kan avsløre at det blir intenst og spennende.

– Dette er heseblesende TV. Det går fort, og er intenst og spennende. Deltakerne gir virkelig av seg selv, forteller han.

– Jeg føler et vist press, men nå er ikke dette programmet i utgangspunktet programlederdrevet. Det er deltakerne som lager dette programmet, så jeg får litt drahjelp.

Les også: Dramatikk under The Amazing Race-innspilling

– Vanvittig høyt energinivå

– Hvordan trives du foran kamera?

– Under innspillingen ligger det musikk som dunker og deltakere som hyler og hoier. Så foran kamera måtte jeg holde et vanvittig høyt energinivå. Det var lærdom jeg fikk underveis. Jeg måtte rope til kamera, og da hørtes det normalt ut på TV.

For TV 2 er dette en markant satsing og en krevende produksjon. Dos Santos er nå veldig spent på mottakelsen av programmet under onsdagens premiere.

– Jeg er veldig spent på mottakelsen, men jeg håper det er noe folk liker. Det er et nytt konsept i Norge, og da kan man ikke helt vite. Jeg synes det er veldig bra selv, og håper folk er enig, avslutter han.

AMAZING RACE: Freddy Dos Santos og deltakerne. (Foto: Thomas
  Reiseter)
AMAZING RACE: Freddy Dos Santos og deltakerne. (Foto: Thomas Reiseter)