start
start

Oppsummering av 1. serierunde i Adeccoligaen

Her er alt du trenger å vite.

Adeccoligaen i altomfotball.no: Tabell | Terminliste | Statistikk

MÅLORGIE PÅ SARPSBORG STADION

Sarpsborg 08 - Start 4-4
TV 2 Play: Se høydepunktene her

607049

Den første serierunden tjuvstartet med et fyrverkeri av en kamp på Sarpsborg Stadion. To av de største opprykksfavorittene, Sarpsborg 08 og IK Start, spilte 4-4 i en kamp som på tross av 8 mål var relativt sjansefattig. Start var det klart beste laget i første omgang og gikk til pause med en fortjent 2-0 ledelse etter scoringer av Søgård og Vilhjalmsson. Vilhjalmsson og Hoff på topp hos Start ga et noe usikkert hjemmeforsvar litt å tenke på, samtidig som Asante på høyrekanten var et evig uromoment for Baigorri hos hjemmelaget. Sarpsborg 08 skapte ikke en eneste målsjanse i 1. omgang.

De fleste trodde avgjørelsen falt da Vilhjalmsson lagde sitt 2. og lagets 3. mål allerede i det 48. minutt. Men det var bare innledningen på en drøye 10 minutters målorgie. Wiig reduserte umiddelbart til 1-3, og like etter smalt det igjen bak unge Kristiansen i Starts mål 2-3 ved samme Wiig. Spenningen var tilbake i kampen, men 2 minutter etterpå sto det 2-4, etter et godt men ikke umulig å redde skudd fra Owello. Sarpsborg 08 fortsatte allikevel å jakte mål, og kun 2 minutter senere satt innbytter Solberg inn 3-4. Deretter døde kampen noe ut, og det var ikke før på overtid i det 93. minutt at hjemmelaget klarte å utligne. 4-4 ble satt inn av innbytter Divanovic som ble spilt fri av innbytter Hoås. Ballen lå også i nettet ytterligere en gang, men målet ble korrekt underkjent av dommer Helgerud da ballen ble handset i mål av Hoås. I stedet for jubel, et riktig idømt gult kort og kampen ebbet ut i uavgjort 4-4.

Start-trener Mjelde synes etter kampen at det var fryktelig bittert ikke å vinne denne kampen. Han mente de hadde en trygg 3-0 ledelse og at ikke Sarpsborg 08 skapte noen ting. Videre mente Mjelde at etter reduseringen fikk S08 blod på tann og viste at de var et godt fotballag. Start-spiler Hoff var mektig forbannet og mente etter kampen at 4 mål på bortebane MÅ holde til seier.

I Sarpsborg 08 leiren var de skuffet over egen innsats i de første 45 minuttene. Trener Johansen mener allikevel det er verdt å ta med seg videre den ryggraden og moralen laget viste i 2. omgang. Ja, det er sterkt å komme tilbake på den måten! Men samtidig bør det være et varsku om at man er nødt til å legge ned hardt arbeid fra start av hvis man skal vinne kamper i Adeccoligaen.

KAMPFAKTA:
Mål: 0-1 Søgård(7), 0-2 Vilhjalmsson(32), 0-3 Vilhjalmsson(48), 1-3 Wiig(50), 2-3 Wiig(54), 2-4 Owello(56), 3-4 Solberg(58), 4-4 Divanovic(93)

Gule kort: S08: Ihugba, Divanovic, Hoås Start: Hoff

Lagoppstilling Sarpsborg 08:
Björnsson – Berge, Ødegaard, Heieren-Hansen, Baigorri – Ihugba, Jonvik – Roberts, Giæver, Elyounoussi – Wiig

Innbytter S08: Solberg for Elyounoussi(52), Hoås for Giæver(58), Divanovic for Roberts(72)

Lagoppstilling IK Start:
Kristiansen – Nouri, Andersen, Madsen, Vikestøl – Asante, Owello, Søgård, Oladapo – Vilhjalmsson, Hoff

Innbytter Start: Mathisen for Vilhjalmsson(76)

FORBANNELSEN BRUTT FOR MJØNDALEN

Alta - Mjøndalen 0-1
TV 2 Play: Se høydepunktene her

607042

Etter å ha sluppet inn snaue 5 mål i snitt pr kamp de siste tre årene borte mot Alta IF, klarte Mjøndalen IF denne gangen å holde nullen og i tillegg score ett mål slik at de tok med 3 sterke poeng fra Finnmark.

I følge rapportene skapte Alta IF kun en eneste stor målsjanse på hjemmebane så sent som i det 74. minutt som ble reddet på streken av en mjøndalenspiller, mens bortelaget hadde flere store muligheter til å gjøre seieren større. Blant annet var Mjøndalens spiss Paul alene med keeper to ganger og det sies at Mjøndalen vant sjansestatistikken 7-1. Kirkvold som kom til klubben før denne sesongen fra divisjonskollega Ham-Kam ble matchvinner da han løp fra Altaforsvaret og satte ballen sikkert i hjørnet.

Eneste skåret i gleden for Mjøndalen er at den gode sentrale midtbanespilleren Aziz Idriz måtte gå av banen 10 minutter før slutt med en mulig strekkskade.

For Alta sin del var det ikke bare 3 tapte poeng hjemme i serieåpningen. De fikk ikke det løftet de hadde håpet på i hjemme i Finnmarkshallen. Vi tror det er helt avgjørende for Alta å skape entusiasme og trykk, og gjøre hallen til et uinntagelig fort for ikke å havne nede i gjørma. Men kun er kamp er spilt og evnen til å mobilisere og revansjere seg er noe Alta alltid har vært flinke til!

KAMPFAKTA:
Mål: 0-1 Kirkvold(31)

Gule kort: Alta ingen Mjøndalen Idriz(15), Ohr(80)

Lagoppstilling Alta IF:
Dirscher – Overvik, Törnqvist, Dujilo, Nilsson – Reginiussen, Nome, Solberg – Nordbye, Ludvigsen, Nikolaisen

Innbytter Alta: Thomassen for Solberg(67), Ertsås for Nicolaisen(73)

Lagoppstilling Mjøndalen IF:
Forn – Rønningene, Bernstein, Boldt, Solberg – Ohr, Idriz, Karlsen, Gunnarsson, Paul, Kirkvold

Innbytter Mjøndalen: Stokke for Idriz(80), Strange for Gunnarsson(91)

RO I REKKENE PÅ JÆREN? Best mulig start for hjemmelaget Bryne FK!

Bryne - Strømmen 3-1

Etter en turbulent vinter med noe internt bråk og en rekke skader var det tre kjærkomne poeng som ble igjen på Jæren i serieåpningen. Strømmen IF gikk opp i ledelsen 1-0, etter at hjemmelaget hadde hatt et visst trykk i starten. Armin Sistek fikk ballen på 20 meter, vendte opp og skjøt et knallhardt langskudd som suste forbi Kristiansen i Bryneburet. Kanskje en kandidat til rundens mål? Det skulle drøye til det 30. minutt før Helle fikk hull på byllen for hjemmelaget etter et fint skudd fra 20 meter. Kaptein Midtsian sendte hjemmelaget i føringen like før pause med et frispark direkte i mål fra 22 meter.

Etter pause ga et litt tilfeldig angrep Helle muligheten innenfor 16-meteren til Strømmen allerede etter 2 minutter av 2. omgang. En mulighet den notoriske målscoreren ikke sa nei til og bang 3-1!

Resten av kampen skaper begge lag noen gode muligheter, men resultatet 3-1 står seg ut kampen. Etter spill og sjanser var det et meget rettferdig resultat. To av målscorerne må gå av kampen med skader. Sistek etter en takling fra Risholt, mens Midtsian mulig pådro seg en strekk.

KAMPFAKTA:

0-1 Sistek(5), 1-1 Helle(31), 2-1 Midtsian (41), 3-1 Helle (47)

Gule kort: Bryne: Risholt Strømmen: Ingen

Lagoppstilling Bryne FK:
Kristiansen – Landro, Lode, Risholt, Midtsian – Larshus Larsen, Stokkeland, Urstad – Nyborg – Helle, Herrem

Innbytter Bryne: Bright for Herrem(77), Romslo for Midtsian(84), Fjeldsbø for Larshus Larsen(92)

Lagoppstilling Strømmen IF:
Kerr – Amundsen, Strømnes, Bjørnevik, Nilsen – Tokstad, Van Den Burgt, Rasch, Olsen – Sistek, Stamsø Møller

Innbytter Strømmen: N’Kee for Sistek(57), Yabre for Olsen(74), Figved for Amundsen(86)

MÅLRIKT OG SPENNENDE PÅ NYE SANDVIKA STADION

Bærum - Bodø/Glimt 3-3

På det flunkende nye kunstgressdekket var det duket for gjensyn med Adeccoligaen, og motstanderen var ingen ringere enn Bodø/Glimt. Trener Tandberg var meget stolt etter kampen da spillerne, hvor de fleste har gått gradene i klubben, klarte å snu 1-3 til 3-3 i sluttminuttene.

Glimt startet kampen best, men skapte ikke særlige muligheter før i det 10. minutt. Fjorårets toppscorer i Adeccoligaen fyrer av et skudd som smeller i stolpen og ut. Dette gir Bærum en god overgangsmulighet som unge Lundemo ekspederer i mål, 1-0! Frem til pause er det Glimt som har trykket, men klarer ikke å omsette trykket til mål.

I andre omgang er det Glimt som fortsetter å føre kampen, og utligningen kom etter 53 minutter ved Knarvik. 10 minutter senere er det den nye spilleren Ndiaye som smeller ballen i nota og Glimt har snudd kampen. Kun 4 minutter senere blir Knarvik tomålsscorer etter å ha flott blitt spilt fri av en uselvisk Braaten. Et vanskelig utgangspunkt for de siste 20 minuttene, men Bærum viser at de har ungt pågangsmot i sine rekker. I det 84. minutt tildeles hjemmelaget et omdiskutert straffespark som Sandbu setter i mål. 3 minutter på overtid banker innbytter Llullaku et hjørnespark fra Sandbu i mål. 3-3 og Bærumslaget og hjemmepublikum er i ekstase!

Tomålsscorer Knarvik var meget kritisk til foranledning til de to siste scoringene til Bærum. Han mener det hverken var straffe eller corner. Trener Hansen er mer diplomatisk og sier at de ikke kan skylde på dommeren men kun seg selv!

KAMPFAKTA:

1-0 Lundemo(10), 1-1 Knarvik(53), 1-2 Ndiaye(62), 1-3 Knarvik(66), 2-3 Sandbu(85), 3-3 Llullaku(93)

Gule kort: Bærum SK: Ingen Bodø/Glimt: Wemberg, Ndiaye, Sane

Lagoppstilling Bærum SK:
Hjulstad – Troupe, Aunan, Ruud Irgens, El-Masouri – Aalbu, Sandbu, Sanne, Ask Mikkelsen – Lundemo, Shaswari

Innbyttere Bærum: Llullaku for Ask Mikkelsen(66), Augbert for Sanne(77)

Lagoppstilling Bodø/Glimt:
Londak – Jacobsen, Wemberg, Nordberg, Imingen – Knarvik, Berg, Ndiaye, Sane, Braaten, Berglann

Innbyttere Bodø/Glimt: Johansen for Berglann(73), Khalili for Braaten(81), Robertsen for Sane(89)

SANDEFJORD FOTBALL MED SOLID FANGST PÅ HAMAR

HamKam - Sandefjord 2-3
TV 2 Play: Se høydepunktene her

607048

Etter en hard og trøblete vinter fikk Sandefjord en kanonstart på sesongen med 3-2 seier borte mot Ham-Kam. En bortekamp som Sandefjord-ving Lamøy omtaler som en av sesongens vanskeligste.

Sandefjord tar umiddelbart tak i kampen og styrer førsteomgangen fra start til mål. De er bedre en Kamma i alle spillets faser og hjemmelaget skaper knapt en mulighet de første 45 minuttene. Bortelaget kommer derimot til flere store muligheter og scorer 3 mål i 1. omgang. Hansen blir spilt igjennom alene med Rønningen fra en dødball hvor Kamma-spillerne står og diskuterer med dommeren, 0-1. Lamøy setter inn 0-2 også alene med Rønningen, mens eks. Ham-Kam spiller Dokken banker inn 0-3 i det 41. minutt. Allerede i det 24. spilleminuttet gjør Kamma-trener Skogheim grep, ofrer Hagen og setter inn Gundersen. Laget spiller da med 2 rene spisser på topp.

Etter å ha brukt pausen godt og fått mer tid til å venne seg til den nye formasjonen melder Ham-Kam seg mer på i 2. omgang. Det er en jevnspilt omgang og i det 66. minutt scorer innbytter Gundersen sitt første for dagen. Kamma får blod på tann og trykker Sandefjord tilbake i banen. De har mange dødballer og skaper et visst trykk i boksen til Sandefjord, og produserer flere gode muligheter. Sandefjord er også farlige på kontringer i denne perioden, men det skjer ikke noe i målprotokollen før i kampens siste minutt. Innbytter Gundersen setter sitt 2. mål for dagen, men reduseringen kommer for sent.

Sandefjord har fått en kanonstart på sesongen, mens Kamma må raskest mulig reise seg for å innfri sine ambisjoner om å henge med på opprykkstoget. Neste mulighet får de i Kristiansand mot Start, en vanskelig med ikke umulig utfordring for Skogheim Kamma.

KAMPFAKTA:

0-1 Hansen(8), 0-2 Lamøy(11), 0-3 Dokken(41), 1-3 Gundersen(66), 2-3 Gundersen(93)

Gule kort: Ham-Kam: Jevne Hagen Sandefjord: Ingen

Lagoppstilling Ham-Kam:
Rønningen – Jevne Hagen, Lie, Asani, Riise – Hansen, Bjerke, Hagen – Jensen, Lehne Olsen, Dahle

Innbyttere Ham-Kam: Gundersen for Hagen(24), Nedrebø for Jensen(58)

Lagoppstilling Sandefjord Fotball:
Austbø – Bindia, Amankwah, Gabrielsen, Brix – Hansen, Dokken, Jaiteh, Lamøy, - Dimitriadis, Aas

Innbyttere Sandefjord: Gustavsen for Jaiteh(73), Torp for Dimitriadis(78), Brekke for Aas(93)

USIKKERHET VENDT TIL OPTIMISME FOR KIL ETTER STERK SEIER PÅ HØDDVOLL

Hødd - Kongsvinger 0-2
TV 2 Play: Se høydepunktene her

607043

Etter noen svake treningskamper i vinter har det hersket en liten usikkerhet i Kongsvingerleieren. Denne usikkerheten ble fjernet allerede i 1. serierunde i den på forhånd antatt vanskelige bortekampen mot Hødd. Selv om vertene åpnet friskest hadde KIL kontroll defensivt og allerede i det 20. minutt sto det 0-1 etter scoring av Tuelo Johansen. Etter scoringen ventet man et trykk fra hjemmelaget, men det kom aldri. Det var KIL som førte spillet og det var KIL som kom til det som var av store sjanser. Like før pause, et ekstremt vrient tidspunkt å slippe inn mål, setter Førsund inn 0-2.

Etter den kraftige trykken det unge hjemmelaget pådro seg i 1. omgang, var det spenning om de klarte å reise seg i andre halvdel av kampen. Spillemessig var Hødd flere hakk bedre enn før pause og kom til en del målsjanser. En god Deinoff i KIL-buret forhindret dog vertene redusering og å få blod på tann.

Shindika og Aas var drivende gode på et godt organisert, fysisk sterkt KIL-lag, i tillegg til en stødig Deinoff. Hødd slet med å få spillet til å flyte slik vi vet de kan, og etter rapportene var det keeper Nyland og innbytterne Ahmed og Standal som var de mest positive for Hødd. Trener Nilsen var også ute i lokalavisen etter kampen og beklaget for hjemmepublikumet at de ikke hadde levert etter ventet standard.

KIL-trener Nordlie var meget godt fornøyd med prestasjonen til sitt lag. Han mener laget var bunnsolid defensivt, samt at de var nærmere både 3-0 enn Hødd var redusering. Nordlies bekymring etter kampen var at midtbaneankeret Shindika ble båret ut av banen etter en smell, men treneren håper det kun er en støtskade det er snakk om.

KAMPFAKTA:

0-1 Tuelo Johannesen(20), 0-2 Førsund(45),

Gule kort: Hødd: Heltne Nilsen KIL: Ingen

Lagoppstilling IL Hødd:

Nyland – Latifu, Grimstad, Moltu, Brandal – Heltne Nilsen, Torset, Sandal – Helland, Karlsen, Mork

Innbyttere: Hødd: Ahmed for Mork(59), Standal for Helland(68), Lala for Karlsen(87)

Lagoppstilling KIL Toppfotball:

Deinoff – Hæstad, Førsund, Wigum, Fazlagic – Shindika, Aas, Tiller-Larsen – Myklebust, Tuelo Johannesen, Moen

Innbyttere KIL: Dosso for Shindika(80), Megalvis for Moen(86), Ryen for Myklebust(90)

RANHEIM MED 3 POENG MOT 9 MANN I TROMSDALEN

Tromsdalen - Ranheim 1-3
TV 2 Play: Se høydepunktene her

607041

Ranheim reiste nordover for å møte nyopprykkede TUIL på deres til tider fryktede hjemmebane. Det tok ikke lange tiden før nervene hos trønderne fikk roet seg. TUIL-back Yndestad ble skadet og var satt ut av spill da Løkberg kommer seg fri og spiller frem Reginiussen som sklir inn 0-1. Resten av omgangen trakk Ranheim seg litt lengre tilbake i banen, lå kompakte og slapp til få muligheter. 4 gule kort i 1. omgang kan tyde på en litt amper stemming på TUIL-Arena, noe som senere også skulle få store konsekvenser for hjemmelaget.

Publikum hadde så vidt fått satt seg etter pausen da Ranheims midtstopper Moe steg til værs og stanget inn 0-2. Det ble noen travle minutter for nevnte Moe da han på uheldig vis styrer inn et TUIL-innlegg i eget mål og reduserte for hjemmelaget til 1-2. Noen minutter senere pådrar Lindin-Hansen seg et frispark, noen Tromsdalenspiller Jonas Johansen er meget uenig i. Han pådrar seg sitt 2. gule kort, blir sendt av banen og vanskeliggjør jakten på redusering for TUIL.

I stedet for utligning er det Ranheim som setter en ny scoring, denne gangen av Stilson, og avgjør kampen allerede i det 69. minutt. I jakten på å komme inn i kampen får Lysvoll også sitt andre gule kort etter et forsøk på å filme seg til straffespark. Dette resulterer i at TUIL må avslutte kampen med 9 spillere.

Det er viktig å poengtere etter denne kampen at Ranheim var det sterkeste laget og fortjente seieren, selv om det ble en litt rar kamp med tanke på skaden til Yndestad og de to røde kortene. Tromsdalen må slikke sår og lære av dette gjensynet med Adeccoligaen raskest mulig. Neste kamp går mot KIL borte. En oppgave som ikke blir lettere av at Lysvoll og Johansen er ute med karantener, samt at rutinerte Yndestad sannsynligvis er ute med skade.

KAMPFAKTA:

0-1 Reginiussen(6), 0-2 Moe(47), 1-2 Selvmål Moe(49), 1-3 Stilson(69)

Gule kort: TUIL: Lysvoll, Strøm, Johansen, Ranheim: Stene

Røde kort: TUIL: Lysvoll 2 gule, Johansen 2 gule

Lagoppstilling TUIL:
Sørensen – Yndestad, Bertheussen, Lidin-Hansen, Rinde – Strøm, Johansen, Johnsen, Lysvoll – Kjæve - Johnsgård

Innbyttere TUIL: Allertsen for Yndestad(8), Vangen for Kjæve(67), Waage for Johnsgård(73)

Lagoppstilling Ranheim IL:
Barli – Rønning, Tronseth, Moe, Malmo – Reginiussen, Løkberg – Åsen, Stene, Stilson - Bye

Innbyttere Ranheim: Sørli for Stene(79), Izuchukwu for Stene(84)

3 POENG I FØRSTE MØTE MED ADECCOLIGAEN TIL ULL-KISA

Ullensaker/Kisa - Notodden 2-0

Vi tapte for et møkkalag utbrøt Notoddens trener Halvorsen etter kampslutt. Det var nok et resultat av litt frustrasjon, og han var raskt på pletten med å si at hans eget lag var enda mer et møkkalag i denne kampen. Uansett så tror vi mange vil oppfatte det å spille mot Ull-Kisa som meget krevende i år. Det er et lag som er godt organisert, bruker lang tid på egne dødballer og er tøffe i duellspillet, slik de var i gårsdagens oppgjør mot Notodden.

Notodden var det beste laget de første 45 minuttene på UKI-Arena. De skapte de 2-3 største mulighetene og hadde ballen mye på Kisas banehalvdel. Det var derfor litt mot spillets gang at hjemmelaget tok ledelsen i det 44. spilleminuttet ved Moen Hansen.

I det 47. minutt får hjemmelaget en drømmestart på 2. omgangen. Etter eget utsagn har Castilla litt flaks da han får med seg ballen etter litt klabb og babb, men setter den sikkert i åpent mål og 2-0 til hjemmelaget. Dette ser ut til å ta brodden av bortelaget, og det er nå Kisa som er det beste laget. Hjemmelaget kommer til noen gode muligheter utover i omgangen, men 2-0 står seg til dommeren blåser av kampen.

Trener Erlandsen var meget godt fornøyd med de siste 45 minuttene av oppgjøret. Han mente at laget hadde god struktur og vant ballen gunstig ved flere anledninger, noe som også gav de sjanser utover i omgangen. Notodden skapte vel knapt en mulighet i 2. omgang, noe som gjør at Erlandsen fortsatt har ordene sine i behold da han hevder laget sjelden slipper til mer enn 3 sjanser i en kamp!

KAMPFAKTA:

1-0 Moen Hansen(44), 2-0 Castilla(47)

Gule kort: Ull-Kisa: Ingen Notodden: Kleven(33)

Lagoppstilling Ull-Kisa:
Origi – Andresen, Flittie Onstad, Nordnes, Rosenkilde – Moen Hansen, Adebahr, Jørstad, Kind Mikalsen – Castilla - Soltvedt

Innbyttere Ull-Kisa: Severeide for Moen Hansen(64), Holmen for Soltvedt(64), Kristoffersen(88)

Lagoppstilling Notodden FK:
Marques – Helgerud, Jenssen, Lien, Granerud – Jahr, Velta – Kleven, Dahle, Nynes - Shala

Innbyttere Notodden: Aksnes for Helgerud(57), Lundefaret for Nynes(69), Lundeberg Enger(69)