Ishavskatedralen i Tromsø.
Ishavskatedralen i Tromsø.

Vinnerstedet fikk over 220 000 stemmer

Se hvilket sted i Troms God morgen Norge skal besøke!

I God morgen Norges uhøytidelige fylkeskonkurranse, der vi skal besøke et sted i hvert fylke, er turen nå kommet til Troms.

Sist var det Nes og Helgøya i Hedmark som fikk besøk av TV 2. Se innslaget her: God morgen Norge dro på besøk til Nes og Helgøya i Hedmark.

Her kan du se innslaget fra Frøya i Sør-Trøndelag

Her kan du også se vinneren fra Telemark fylke.

Tromsø by night.
Tromsø by night.
Nordlys fra vakre Troms.
Nordlys fra vakre Troms.

Følg God morgen Norge på Facebook for daglige oppdateringer!

Slik fungerer det

Annenhver fredag presenterer vi fem steder i hvert fylke som velges ut etter originalitet og interesse.

Det stedet som får flest stemmer reiser vi til. I Oppland tok det helt av med over 600 000 stemmer totalt.

I Telemark var det over 145 000 og i Hedmark godt over 60 000.

Fjellheimen i Nord er storslått.
Fjellheimen i Nord er storslått.
Laukvik i Troms.
Laukvik i Troms.

For turtips, sjekk ut lommekjent.no

Dette var de fem utvalgte stedene i Troms

Hvor i troms skal vi reise?
Hvor i troms skal vi reise?

1- Lyngseidet i Lyngen kommune

Naturopplevelsene er det alle snakker om når man nevner Lyngen. Her ligger Lyngsalpene, med tinder som stiger 1833 meter rett opp fra fjorden. Her er det bratte fjell som utfordres av tøffe fjellklatrere og ekstremskikjørere.

De bruker gjerne en dag opp og 15 minutter ned. Befolkningen er av samisk, finsk og norsk opprinnelse, og lever av alt fra tradisjonelt fiske og jordbruk til fremtidsrettet høyteknologi, men har humor og gjestfrihet til felles.

2- Sommarøy i Tromsø kommune

Sommarøya er et fiskevær helt vest i kommunen. Fremdeles er fiske viktig, og mange turister kommer hit for å være med på spennende havfiske.

Sommerøya er kjent for sine flotte, kritthvite strender. Inne i butikken i sentrum ligger «Kaillkråa», Herrekroken. Her blir herrene parkert mens damene er inne og handler. Siden dette er tidkrevende, har herrene egne kroker med navn på til kaffekoppene. Sommarøya er kjent for grenseløs gjestfrihet.

3- Bøvær og Hamn i Berg kommune på Senja

Bøvær er et fantastisk lite sted, helt på yttersiden av Senja, full av overraskelser. På sitt beste er Senja på høyde med Lofoten. Nye veier er blitt bygget, så nå kan man kjøre langs det meste av ytre Senja.

Et av de mest fotograferte motivene er "Djevelens tanngard", en rekke sagtannede topper som stiger 700 meter rett opp fra fjorden. På Bøvær finner du Kråkeslottet og i juni er det Kråkeslottfestival her. Hamn i Senja er ifølge egenreklamen et sted du vil savne og lengte tilbake til - igjen og igjen. I fjor ble Hamn utpekt som et av Norges mest attraktive reisemål av Innovasjon Norge

4- Skjervøy i Skjervøy kommune

Helt nord i fylket ligger vakre Skjervøy. Her på 70 grader nord finner du også storslått natur. Skjervøy er et sjarmerende fiskevær.

I dette øyriket vokste den verdenskjente hundekjøreren Leonhard Seppala opp. Seppala blir ansett som tidenes dyktigste hundekjørere.

Skjervøy har hurtigruteanløp hver dag begge veier. Og det var her at det berømte Kautokeinoopprøret startet..

5- Sjøvegan i Salangen kommune

I Salangen i indre-Troms ligger Sjøvegan. Sjøvegan betyr «sjøveiene», det vil si veiene ned til sjøen. Her er det flott natur. Med fjell og hav.

Seks ildsjeler driver Salangen-nyheter som er en egen nettside med web-tv-sendinger hver dag.

Årlig arrangeres konkurransen "Millionfisken". Dette er en fiskekonkurranse hvor man jakter på en spesiell sjøørret som gir en million kroner i premie! Fisket foregår i Sagfjorden og Salangsfjorden.

Bygda har også egen fyrverkeribedrift som lager egne fyrverkerishow.

Få tips til hva som skjer der du bor eller legg inn dine egne tips i vår kulturkalender

Og vinnerstedet ble: