babyfotografering
babyfotografering

«Skal vi danse»-Nadya kaster seg på babytrenden

Leon Mathias «sto modell» kun 10 dager gammel.

Nadya Khamitskaya, kjent fra «Skal vi danse» på TV 2, fødte sitt første barn i begynnelsen av mars. Etter fødselen ville hun forevige den første tiden med lille Leon Mathias så fort som mulig, og engasjerte fotografene Cecilie Hatløy og Silje Fossli Pedersen til nyfødtfotografering.

– Vi tok bildene da Leon Mathias var 10 dager gammel. Da så han akkurat lik ut som den første dagen hans, forteller Nadya til «God morgen Norge».

Ifølge flere fotografer «God morgen Norge» har vært i kontakt med, har interessen for nyfødtfotografering eksplodert den siste tiden.

Les også: Disse babyene er bare noen få dager gamle

Gjenspeiler roen

Nadya trekker spesielt frem ønsket om å bevare minnene fra de første øyeblikkene som grunn til hvorfor hun ville ta nyfødtfoto.

– Det er veldig mange som har sagt til meg at jeg måtte nyte og prøve å huske de første dagene etter fødselen. Jeg hadde lyst til å ha minner fra de første øyeblikkene med ham, ha minner om hvor liten han egentlig var. De første dagene gjenspeiler roen og det magiske. For meg er det kunst, sier hun, og legger til:

– All alder er fantastisk, men de første dagene gjenspeiler uskyldigheten og roen. Jeg har ingen bilder av meg som nyfødt. Etter et halvt år er du barn.

Les også: Slik finner du unike barnenavn

– Ekstra spesielle

Cecilie fra Lykkeliten Studio og Silje fra Drømmefabrikken, valgte å spesialisere seg på nyfødtfotografering for to år siden. Hun mener barn er ekstra spesielle når de er nyfødt.

– De første 10 dagene er veldig rolige, utstråler en ro som de ikke gjør senere. Måten de krøller seg sammen på gjenspeiler en liten bylt, slik som de er inne i magen. De er veldig spesielle de ti første dagene. Det er veldig kjekt å kunne fange øyeblikkene på bilde, det er noe som man kan glemme veldig fort. Etter babyene er 14 dager gamle blir de mer urolige, forteller fotografen til «God morgen Norge».

Les også: Lær barnet å sove uten gråt

Nadya er veldig fornøyd med jobben som er gjort.

– Ja, veldig! Jeg hadde noen ideer selv, men så så jeg bildene til Silje i bladet «Gravid» i januar. Jeg har undersøkt både bilder i USA, Australia og England for inspirasjon, men synes de norske var de beste, bedyrer den nybakte moren.