Noen droppet familiemiddagen for å kjøpe bil også på første påskedag. Vi har som vanlig sjekket hvilke kupp som kom på markedet og forsvant allerede samme dag. Fotomontasje: Fra Finn.no
Noen droppet familiemiddagen for å kjøpe bil også på første påskedag. Vi har som vanlig sjekket hvilke kupp som kom på markedet og forsvant allerede samme dag. Fotomontasje: Fra Finn.no

Her er bruktbilene som fikk noen til å ofre påskemiddagen

Lurt å passe på når konkurransen om godbitene er minst...

Første påskedag skal være den aller stilleste dagen i den stille uken, sies det. Og for mange av oss forløp den så stille og rolig - mens vi slappet av i godstolen med altfor mye god mat - at vi knapt nok merket at den var her i det hele tatt.

Som vi tidligere har konstatert er det noen som passer på når konkurransen om godbitene på bruktmarkedet er minst. Drøyt 500 biler ble lagt ut til salgs på Finn.no i løpet av førstedags-døgnet, og et titall var faktisk allerede merket som solgt da vi sjekket morgenen etter.

Var det da noen skikkelige kupp i årets påskelilje-bukett av assorterte bruktbiler? Det lar vi være opp til deg å bedømme. Her er i hvertfall noen som pekte seg ut - et par klassikere, et par utskjelte men likevel svært populære, et par billige "slitebiler" - og et par skikkelige outsidere:

Del med Facebook-vennene dine!

Hvilken av dem ville du satset på, og hvorfor? Fortell i kommentarfeltet under!

Klassikere med potensiale

Flere veteranbiler med tildels høy prislapp og imponerende tilstand ble lagt ut i påsken. De to som gikk raskest unna var imidlertid ikke av de dyreste - men biler som lot kjøperen bestemme endelig stil (og prislapp) selv.

Faksimile: Finn.no
Faksimile: Finn.no

Escorten (over) manglet motor og girkasse, men hadde til gjengjeld rust å by på. Disse er imidlertid vanskelige å finne i prosjekt-tilstand, og dermed var det vel ikke så rart at den forsvant fra markedet ganske brått. Selgeren åpnet da også for litt prisdiskusjon ut fra forlangendet på 14.000 kroner, så noen kan ha fått seg en grei inngangsbillett til hobbybilen sin her.

Bobla (under) forlangte selgeren 25.000 kroner for, men så virket da også den å være i fullt kjørbar stand. Med originallakk og patinert takstativ kunne den fint kjøres på treff som den er, eller også kan den fungere som et godt objekt for den som vil bytte ut senkedelene i for- og bakstilling med de medfølgende originaldelene. Artig er den uansett.

Faksimile: Finn.no
Faksimile: Finn.no

Utskjelte, men likevel populære

Det er noe spesielt med 90-talls Chrysler Voyager. De har fått så hatten har passet i kvalitetsundersøkelser både her og der helt siden de var nesten nye - likevel solgte de godt i mange år, og de går unna som bruktbiler. Kanskje rett og slett fordi de er praktiske og gode å kjøre.

Faksimile: Finn.no
Faksimile: Finn.no

98-modellen (over) i fullt kjørbar stand og med noen måneder igjen av EU-godkjenningen forsvant brått med prisforlangende på knapt 15.000 kroner inklusive omregistrering. Registerreimen skal ha vært byttet relativt nylig, og den lille og forholdsvis drivstofføkonomiske 2,4-literen kan ha fristet. Unektelig mye bil for pengene dersom den varer en stund.

97-modellen (under) skremte heller ikke bort kjøperne til tross for et annonsebilde som tydeligvis var tatt akkurat da beslutningen falt om å selge: I veikanten, med varselblinken på, og med slepetauet synlig ut fra frontfangeren. Så forlangte da også selger kun 5.000 kroner, og beskrev symptomer som nok medfører at kjøperen har både ny motor og pågangsmot på lager.

Faksimile: Finn.no
Faksimile: Finn.no

Praktiske slitebiler

De som bruker påsken på å jakte på bruktbil er nok mer enn gjennomsnittlig interessert. Dermed er det kanskje ekstra "stille" rundt de minst karismatiske bruktbilene - de som bare leverer varene for hverdagsbilister som vil fra A til B.

Faksimile: Finn.no
Faksimile: Finn.no

Mondeoen (over) havner i denne kategorien. Ikke helt moderne lenger, og en av svært mange like på markedet. Når den stakk avgårde til ny eier på så kort tid kan det tyde på at tilstanden var bra i forhold til prisen på 25.000 "pluss". Dessuten var det tross alt en 2004-modell, med NAF-test, som bortsett fra de vanlige rust- og lakkskadene ikke avdekket voldsomme ting.

Swiften (under) er en annen bil som ikke påkaller de helt store følelsene hos en entusiast - men likefullt kan dette ha vært påskens beste bruktbilkjøp. Uten noen opplyste mangler, EU-godkjent frem til 2014 og med en kilometerstand som bare såvidt tipper over 100.000 vil vi tippe at en eller annen har fått seg en bil som kan vare i mange år for bare 19.000 kroner.

Faksimile: Finn.no
Faksimile: Finn.no

Og så har vi outsiderne...

Men det var noen som satset enda friskere enn på den lille Suzukien, også. Her er et par som meget vel kan vise seg å ha vært gode kjøp - eller kanskje det stikk motsatte. Uansett tipper vi det var en kalkulert risiko fra kjøpernes side:

Faksimile: Finn.no
Faksimile: Finn.no

Lagunaen (over) virket lovende da den kom, og designmessig ser den fortsatt "fräsch" ut. Kvalitetsmessig har det vel vist seg at denne generasjonen i likhet med den foregående kunne ha sine utfordringer, og det er sikkert grunnen til at dette eksemplaret med bare litt over 200.000 kilometer gikk for bagatellmessige 10.000 kroner pluss omregistrering!

Riktignok lover ikke teksten i annonsen noe som helst, men vi regner med at selger ikke ville seg så vondt at han eller hun pådro seg en masse unødvendige telefoner ved å unnlate å nevne store feil. Bilen er da også EU-godkjent ut november i år, så noen måneders glede vil vi uansett tippe at man får av denne.

Freelanderen (under) er også en bil som vi kjenner igjen fra flere kåringer av driftssikkerhet - og da ikke fra den fordelaktige enden av skalaen. Her ble annonsen slettet så raskt etter at bilen ble solgt at vi ikke har noen link, men vi minnes at det var en eneiers bil med 156.000 kilometer, og ny motor på garanti ved ca. 95.000 kilometer.

Fremdeles et sjansespill i forhold til disse bilenes rykte, men ut fra annonseteksten fikk vi inntrykk av at hvis man først skal ha en slik bil, er det nesten ikke mulig å gardere seg bedre mot uforutsette ting enn ved å kjøpe denne. Og for 18.500 kroner kan det også meget vel ha vært et godt kjøp - eller eventuelt en bil som gjør påsken 2012 til en påske man husker i lang tid...

Faksimile: Finn.no
Faksimile: Finn.no

Les også: Joda, det er faktisk fullt mulig å elske en Freelander...