Andreassen slo tilbake for haugesund.
Andreassen slo tilbake for haugesund.

Målfest i Drammen: Haugesund svarte umiddelbart

Peter Kovács sendte Godset i føringen, men Haugesund slo nådeløst tilbake.

Strømsgodset - FK Haugesund 3-3

Marienlyst (TV 2 Sporten): Det var ingenting å utsette på underholdningen da Strømsgodset inviterte FK Haugesund til fotballfest i Drammen mandag.

Dramatisk avslutning
Seks mål og dramatiske sluttminutter gjorde sitt til at de fremmøtte på Marienlyst virkelig fikk valuta for inngangspengene.

Storparten av tilskuerne jublet nok for seier da Peter Kovács tuppet inn Godset-ledelse seks minutter før full tid, men FKH og Tor Arne Andreassen ville ikke la alle tre poengene ligge igjen i Drammen.

Drømmetreffet til kantspilleren sørget for at ett poeng ble med tilbake til Haugesund.

– Det virker som at vi fortsatt feirer når de kommer opp. Det tar ikke ett minutt en gang før de er oppe igjen. Det er surt. Vi har tusen sjanser og Per Morten er god i dag, så det er surt å ikke ta med seg tre poeng i dag, sier Adam Larsen Kwarasey til TV 2 Sporten.

Se høydepunkter fra kampen i videovinduet øverst på siden!

Les også: Her tar kaptein-Tarik ansvar

Skuffet Deila, fornøyd Grindhaug
Der Haugesund kunne juble over ett poeng, var det en skuffet Ronny Deila som måtte konstatere at seieren glapp. Med et hav av sjanser kunne og burde vertene ha stukket av med full pott.

– Det er sånn det er noen ganger. Vi er best, men vinner ikke. Jeg syns vi er haltende i dag. I første omgang gir vi bort mål på ting som vi i utgangspunktet er veldig godt forberedte på. Da blir det vanskelig å vinne fotballkamper, sier Deila.

– Jeg var sikker på at vi skulle klare det da vi fikk 3-2, men Haugesund jobber hardt. De skal ha for det.

Les også: Jönsson mener Sogndal-spiller kunne vært utvist

Gleden over ett poeng var hakket større hos FKH-trener Jostein Grindhaug.

– Det er selvsagt godt å ta med seg poeng herfra. De kjører ball i hatt med oss til tider, så jeg er glad og godt fornøyd med det ene poenget, sier Grindhaug.

Kjempebom av Diomande
FK Haugesund åpnet friskest på Marienlyst, men det var hjemmelaget som stod for de første sjansene.

Seks minutter var spilt da Øyvind Storflor fikk ballen på bakerste stolpet. Veteranen lobbet ballen inn i feltet til Ola Kamara, men spissens avslutning ble stoppet av en årvåken Per Morten Kristiansen.

Strømsgodset holdt trykket oppe og minuttet senere knallen Mohammed Abu til fra langt hold. Kristiansen var nok en gang parat da han vakkert reddet avslutningen nede ved stolpen.

Per Morten Kristiansen måtte strekke seg så lang han var for å hindre Mohammed Abus skudd.
Per Morten Kristiansen måtte strekke seg så lang han var for å hindre Mohammed Abus skudd.

Peter Kovács ble plassert på benken til fordel for Adama Diomande, og drøyt kvarteret ut i kampen burde nevnte Diomande ha sendt Godset i føringen. På åpent mål, fra en drøy meter, klarte spissen å sende ballen bort fra målet og tilbake i klypene til Kristiansen.

Diomande bommet på åpent mål.
Diomande bommet på åpent mål.

Effektive Haugesund
Men der vertene sløste med sjansene, var Haugesund dødelig effektive minutter senere. Joakim Våge Nilsen knallet et frispark inn i feltet - der hadde Nikola Djurdjic beveget seg mot første stolpe. Spissen brøt ballbanen og brukte magen til å styre ballen i mål.

Hellet skulle snu for Diomande halvtimen ut i kampen. Umaru Bangura nølte i Haugesunds forsvar og lot ballen sprette. Det skulle han ikke ha gjort.

For ballen spratt over Kristiansen og Diomande kunne enkelt sette inn utligningen for Strømsgodset.

Men FKH slo tilbake. To minutter før pause knallet Martin Bjørnbak til på et frispark fra langt hold. Larsen Kwarasey reddet mesterlig, men kunne ikke gjøre noe med returen. Djurdjic var nemlig på pletten og sendte Haugesund tilbake i føringen.

Snuoperasjon
Kampen fortsatte i høyt tempo også etter hvilen, og kvarteret ut i omgangen var Ola Kamara på farten. Spissen ble spilt gjennom og Vegard Skjerve måtte ta i bruk ulovlig midler for å hindre målsjanse. Dommer Espen Berntsen var nådeløs i sin dom da han først pekte på straffemerket, før han ga Skjerve det gule kortet.

Dermed var oppgaven enkel for Kamara på det påfølgende straffesparket. Han holdt nemlig hodet kaldt og utligningen var et faktum.

Les også: – Bare kjerringa på sitt beste som kan måle seg med dette

Deilas menn fortsatte å presse og seks minutter før slutt trodde hele Marienlyst at Peter Kovács hadde sikret tre poeng for Godset. Storflor prikket ballen inn i feltet til innbytter Kovács, som på ekte goalgetter-vis tuppet inn sin første scoring for sesongen.

Drømmetreff sikret poeng
Men Haugesund hadde ikke gitt opp. Få strakser senere fikk Tor Arne Andreassen ballen på hjørne av sekstenmeteren. Uten å tenke seg for mye om knallet kantspilleren til og ballen suste ned i hjørne bak en sjanseløs Larsen Kwarasey.

Dermed endte den forrykende kampen 3-3.

Slik startet lagene:
Strømsgodset (4-3-3): Adam Larsen Kwarasey - Razak Nuhu, Kim André Madsen, Lasse Sætra, Lars-Christopher Vilsvik - Muhamed Keita, Mohammed Abu, Lars Iver Strand - Øyvind Storflor, Ola Kamara, Adama Diomande
Haugesund (4-4-2): Per Morten Kristiansen - Vegard Skjerve, Martin Bjørnbak, Umaru Bangura, Joakim Våge Nilsen - Maic Sema, Ugonna Anyora, Geir Ludvig Fevang, Tor Arne Andreassen - Alexander Søderlund, Nikola Djurdjic