Ull-Kisa – Notodden FK

Tidligere møter:
2011: Ikke i samme avdeling
2010: Ikke i samme avdeling
2009: Ikke i samme divisjon

Karantener Ull/Kisa: Ingen

Karantener Notodden: Ingen

Nøkkelspillere skadet Ull/Kisa: Ingen

Nøkkelspillere skadet Notodden: Alsaker, Amundsen

Antatt lagoppstilling Ull/Kisa: Origi – Andresen, Flittie Onstad, Nordnes, Rosenkilde – Moen Hansen, Adebahr, Jørstad, Kind Mikalsen - Castilla - Soltvedt

Antatt lagoppstilling Notodden: Marques – Jahr, Jenssen, Lien, Granerud – Aksnes, Velta – Holmen, Dahle, Nynes - Shala

Kampvurdering:
Dette er den første obligatoriske kampen som spilles på UKI-Arena. Stadion sto klar i fjor høst, men man avsluttet sesongen på gamle Jessheim Stadion. Banedekket er kunstgress, og med nedbør i luften vil denne flott banen innby til fin fotball langs bakken.

Hjemmelaget har full kontroll på skadesituasjonen, hvor det bare er evigunge Kristoffersen som ikke helt er i kampmodus ennå.

Notodden derimot har en litt mer komplisert skadesituasjon da to av bærebjelkene i laget, Amundsen og Alsaker, høyst sannsynlig er ute med skader. I følge trener Halvorsen er dette en utfordring, men samtidig er han helt overbevist at han har gode nok spillere til å fylle tomrommene.

Det er to ulike lag som møtes i dette oppgjøret. Ull-Kisa som har et stort fokus på defensiv organisering og dødballer, møter Notodden som har et stort fokus på sitt offensive spillemønster. Det blir meget spennende å se om Notodden klarer å spille seg til nok sjanser mot et godt organisert Kisa. I følge trener Erlandsen har de sluppet til 0-3 målsjanser i treningskampene i vinter, noe som sier oss at bortelaget får en stor utfordring og en fin målestokk på hvor de står i sitt offensive spill.

Vi tror det blir en jevn kamp mellom de to nyopprykkede lagene. Ull-Kisa vil nok ligge tilbake i banen og være kompakte. Når de vinner ballen tror vi det kommer til å gå fort fremover.

Notodden har ikke spesielt stor fart i Dahle og Shala, noe vi tror passer Kisa med Flittie Onstad og Nordnes sentralt i midten bak. Derimot tror vi at Notodden har kapasitet til å spille hull på den tette organiseringen til Erlandsens lag og dermed skape uvant mye bevegelser mellom leddene i Kisa. Det er Notodden avhengige av fordi Andresen, Rosenkilde, Nordnes og Flittie Onstad rydder unna det som kommer i lufta.