IL Hødd – KIL Toppfotball

Tidligere møter:
2011: 0-2
2010: Ikke i samme divisjon
2009: Ikke i samme divisjon

Karantener Hødd: Ingen

Karantener Kongsvinger: Ingen

Nøkkelspillere skadet Hødd: V. Heltne

Nøkkelspillere skadet Kongsvinger: Ingen

Antatt lagoppstilling Hødd: Nyland – Latifu, Klock/Grimstad, Moltu, Brandal – Heltne Nilsen, Torset, Sandal – Helland, Karlsen, Mork

Antatt lagoppstilling Kongsvinger: Deinoff – Hæstad, Førsund, Wigum, Fazlagic – Dosso/Aas, Shindika, Tiller-Larsen – Myklebust, Tuelo Johansen, Moen

Kampvurdering:
Etter at det i senere tid har lavet ned snø, har banen vært dekt med 20-30 cm snødekke. Fantastisk jobb av banemannskap og frivillige har medført at Høddvoll vil fremstå grønn og fin til serieåpningen. Det kommer til å være et blytungt banedekke, da det foruten snøen som har vært er meldt masse nedbør inn mot kampstart.

Det har vært en del smårusk i Hødd-stallen de siste ukene før seriestart. Men sykdom og skader ser ut til i stor grad å ha blitt leget, slik at de stiller nærmest toppet til kampstart. Noe usikkerhet hersker det om trener Nilsen faktisk vraker kaptein Klock til fordel for unge Grimstad, og om Mork blir valgt i stedet fro Kazeem som ikke helt har kommet i form etter tilbakekomsten fra Tyrkisk fotball. Torset eller Aursnes spiller indreløper ved siden av Sandal.

Kongsvinger og trener Nordlie stiller skadefritt til serieåpningen, men med positive utfordringer i hvem som velges i startoppstillingen. Deinoff ankom sent til KIL, men av erfaring vet vi at Nordlie ofte velger rutine hvis spillere står rimelig likt. Derfor Deinoff i stedet for Holmen Johansen i mål. Vi tror Aas og Tiller-Larsen velges som indreløpere på bekostning av Dosso, og at unge meget lovende Solum må vike for en mer rutinert angrepstrio i Myklebust, Moen og Tuelo Johansen.

Både Hødd og Kongsvinger er kjent for å være spillende lag med mye ball på bakken. Det blir derfor spennende å se hvem som takler premierenerver, vær og baneforhold best. Vi tror dette blir en krig som blir utkjempet både i luften og langs bakken. Vi tror det kommer til å bli tøft og jevnt, og kanskje kampen avsluttes med mindre enn 22 spillende aktører?