Sarpsborg 08 – IK Start

Tidligere møter:
2011: 2–0 (TL)
2010: Ikke samme divisjon
2009: Ikke samme divisjon

Karantener Sarpsborg 08: Ingen

Karantener Start: Ingen

Nøkkelspillere skadet Sarpsborg 08: Ingen

Nøkkelspillere skadet Start: Lund-Hansen, Børufsen, Kristjansson

Antatt lagoppstilling Sarpsborg 08: Bjørnsson–Berge, Ødegaard, Heieren-Hansen, Baigorri, Ihugba, Jonvik–Roberts, Hoås, Elyounoussi – Wiig

Antatt lagoppstilling Start: Kristiansen–Nouri, Andersen, Madsen, Vikestøl–Asante, Owello, Søgård, Oladapo–Hoff – Vilhjalmsson

Kampvurdering:
På spillersiden har lagene et litt forskjellig utgangspunkt foran denne kampen. SP08 har skadefri tropp og er nødt til å sette gode spillere på tribunen til denne kampen. Også gode etablerte spillere vil sitte på benken hos hjemmelaget.

Start har på sin side 3 etablerte spillere ute til denne kampen, noe som setter sitt preg på en liten Start-tropp. Allikevel vil startoppstillingen til Start ikke være vesentlig svekket inn mot kampen. Nouri og Oladapo er gode spillere å sette inn i laget når Børufsen og Kristjansson er skadet. Spørsmålstegnet må eventuelt settes på keeperplassen der unge Kristiansen sannsynligvis overtar for en skadet Lund-Hansen. Kristiansen var på utlån hos Mandalskameratene i fjor høst og fikk verdifull førstelagserfaring der.

SP08 har ennå ikke bestemt seg for hvilken formasjon de velger. Enten blir det formasjonen fra forrige sesong, 4-1-2-1-2, eller så vil de gå ut i en 4-2-3-1 formasjon. Vi tror de ender opp i den siste formasjonen, da kamper mot de antatte topplagene i divisjonen påkrever bedre balanseforhold i midtbaneleddet. Trener Roar Johansen har uttalt i forkant av kampen at de prøver å være mer hissige på kontringer, enn tilfellet var i fjor. De skal selvfølgelig videreføre spillestilen fra forrige sesong, men vi kan forvente å se flere hurtige angrep og mer fokus på balanse i laget. NB! Det er et lite spørsmålstegn ved Hoås, da han har en smell i tåa. Vi tror han starter, men i tilfelle ikke kan trener Johansen velge mellom både Røn, Breive, Solberg, og Giæver som erstattere.

Start kommer i sin vante 4-4-1-1 formasjon. Det er ingen grunn til å gjøre forandringer på denne selv om noen sentrale spillere er ute med skade. Vi tror Start vil gå forsiktig ut i denne vanskelige bortekampen mot SP08, men på ingen måte ligge bakpå og «parkere bussen foran eget mål». Det ligger ikke i kulturen til Start, ei heller i trener Mons Ivar Mjeldes måte å tenke fotball på. Men et uavgjort resultat vil være et godt resultat for Start!

Selv med spillere som Hoås, Berge, Heieren Hansen i banen bør SP08, som alle andre lag i Adeccoligaen, se opp for Start sine dødballer. Andersen, Madsen og Vilhjalmsson kan bli vriene å hanskes med i denne fasen av spillet.

Det er solgt over 2000 billetter allerede til denne åpningskampen i Adeccoligaen. Vi kan forvente oss en flott fotballstemning på tribunene og to Adeccoligalag som har klassespillere over hele linjen. Ekstra spenning knyttes kanskje til den Nigerianske duellen på midtbanen mellom Ihugba på SP08 og Owello på Start. I form er dette to klassespillere.