HamKam–Sandefjord Fotball

Tidligere møter:
2011: 1–4
2010: Ikke samme divisjonen
2009: Ikke samme divisjonen

Karantener HamKam: Ingen

Karantener Sandefjord: Ingen

Nøkkelspillere skadet HamKam: Tilley-Solhaug

Nøkkelspillere skadet Sandefjord: Røyrane

Antatt lagoppstilling HamKam: Rønningen–Jevne Hagen, Asani, Lie, Riise–Bjerke, Hagen, Berg Hansen–Nedrebø, Lehne Olsen, Gundersen

Antatt lagoppstilling Sandefjord: Austbø–Bindia, Amankwah, Garbrielsen, Brix–Hansen, Jaiteh, Dokken, Lamøy–Dimitriadis, Aas

Kampvurdering:
Begge lag stiller tilnærmet skadefritt, og det gir kun positive utfordringer for trenerne Skogheim og Sandstø. Hos hjemmelaget er det først og fremst i de to fremste rekkene det er noe tvil om hvem som starter. Gundersen har vært lenge ute med skade men friskmelder seg selv. Dette gir en utfordring både i forhold til om Gundersen skal brukes som spiss eller kant, og også om han skal gå rett inn i laget med kanskje litt tynt treningsgrunnlag. Vi tror han går rett inn, hvis ikke så er Sildnes, Dahle og Jensen alternativer. På midten er nevnte Dahle et hett alternativ hvis ikke det velges slik vi tror.

Hos Sandefjord er det kun på keeperplass det er en viss usikkerhet. Sandstø har sagt at det er en åpen kamp mellom Maanoja og Austbø. Maanoja har stått godt i skadefraværet til Austbø, men vi tror valget faller på sistnevnte.

Begge lag har hatt en litt trøblete vinter med mye baklengsmål og en rekke tap. Vi tror allikevel at det er to lag som havner på øverste halvdel av tabellen som møtes her. Briskeby kommer til å være våt i morgen, noe som innbyr til en fartsfylt kamp på det relativt nye kunstgressdekket.

Vi tror det blir en severdig forestilling hvor vi tror det blir vanskelig for Kamma å holde nullen. Det spørs bare hvor mange mål de selv klarer å lage. Som nevnt så er Gundersen antakelig tilbake, men det knytter seg enda større spenning i om Lehne-Olsen fortsatt klarer å holde på den gode formen han har hatt i det siste. Mot Nybergsund i siste treningskamp var han et helt angrep alene, og som vi nevnte i tabelltipset vårt så er det vel bare en alvorlig skade som kan hindre denne gutten å ta steget opp i Tippeligaen og også kanskje utenlands.