Bryne FK–Strømmen IF

Tidligere møter:
2011: 5–0
2010: 1–2
2009: Ikke i samme divisjon

Karantener Bryne: Ingen

Karantener Strømmen: Ingen

Nøkkelspillere skadet Bryne: Møster, Bright, Stenersen, Ertzeid og Fernandez

Nøkkelspillere skadet Strømmen: Ingen

Antatt lagoppstilling Bryne: Kristiansen–Landro, Lode, Risholt, Midtsian–Larshus Larsen, Stokkeland, Urstad–Nyborg–Helle, Herrem

Antatt lagoppstilling Strømmen: Kerr–Amundsen, Strømnes, Bjørnevik, Nilsen–Tokstad, Rasch, Van Den Burgt, Olsen–Sistek, Møller

Kampvurdering:
Bryne har hatt en relativt tung oppkjøring med skader, salg av Høiland til Sandnes Ulf, litt småkrangling internt og dårlige treningskampresultater. Nå meldes det fra Jæren at sola har skint i påsken og at godstemningen er på vei tilbake. Oppkjøring er oppkjøring, men den nåværende skadesituasjon er kritisk, i tillegg til at Brasilianske Fernandez ennå ikke har fått arbeidstillatelse. 3–4 spillere som helt sikkert hadde startet er indisponible, og det vil kanskje prege laget noe i serieåpningen mot Strømmen.

Et Strømmen-lag som har prestert helt greit i vinter og stiller skadefritt. Kun to spørsmålstegn har det vært med laguttaket i det siste, nemlig om Bjørnevik rakk kampen på grunn av en liten strekk og hvilken keeper som ble valgt. Bjørnevik stiller til kamp, og vi tror Jamaicanske Kerr vokter buret.

Kampen blir nok en tett, tøff og jevn affære selv om Bryne knuste Strømmen 5–0 i tilsvarende oppgjør forrige sesong. Det er meldt bøtter med regn de neste 36 timene og en del vind under kampen. Disse faktorene gjør at vi tror det blir lite finspill på Jæren 2. påskedag og at kampen blir avgjort på hvem som har mest hår på kassa og er best i dødballspillet. En av grunnene til at vi tror Strømmen velger Kerr til dette oppgjøret er nettopp dødballer. Med Lode, Risholt, Nyborg, Helle, Herrem og Stokkeland i boks som mål for gode dødballer fra Landro og Midtsian, tror vi rekkevidden til Kerr kan bli avgjørende for kamputfallet.

Bryne spiller med «4 sentrale» midtbanespillere da de velger Nyborg i den offensive midtbanerollen. Hvem vinner kampen om midten? Det blir avgjørende for Strømmen å komme trangt inn med kantene sine når de ikke har ball!

Vi tror Strømmen kommer til å ligge lavt i banen og satse på overganger, noe som kan være smart da Bryne MÅ vinne for å få tilbake godstemningen. Et minus ved denne taktikken er at det vil oppstå mange situasjoner på egen halvdel og da sikkert også mange dødballer.