Ottawa Senators: Zach Smith, New York Rangers Brandon Prust (Foto: Fred Chartrand/Ap)
Ottawa Senators: Zach Smith, New York Rangers Brandon Prust (Foto: Fred Chartrand/Ap)

Rangers og Senators klar for ny kamp

Mats Zucccarello Aasens New York Rangers trakk Ottawa Senators i første runde i NHL-sluttspillet.

Det ble klart etter at de siste kampene i grunnspillet ble spilt lørdag. Rangers tapte 1-4 for Washington Capitals på hjemmebane i siste kamp, men Zuccarello Aasens lag var likevel suveren avdelingsvinner.

For et par uker siden pådro «Zucca» seg et håndleddsbrudd i kampen mot Buffalo Sabres, og det er uklart om han i det hele tatt vil nå sluttspillet. Det kommer delvis an på hvor langt Rangers når: den gang ble det sagt at nordmannen var ute i 6-8 uker.

Les også: Zuccarello ute med håndleddsbrudd

Florida Panthers og Phoenix Coyotes skrev klubbhistorie da de tok sine første divisjonseirer etter overbevisende triumfer i siste runde. Florida slo Carolina 4-1 hjemme og gikk til topps i Eastern Conference, Southeast. Phoenix vant med samme sifre borte mot Minnesota og toppet Pacific-divisjonen i Western Conference.

– Rimelig stilig. Det er en surrealistisk følelse. Det har ikke vært lett hele sesongen, og det var ikke lett i kveld heller, sa Florida-målscorer Stephen Weiss.

Les også: Rangers-sjef: – Vi vil re-signere med Zucca

Taylor Pryatt scoret to ganger for Phoenix, som møter 2010-mester Chicago Blackhawks i første sluttspillrunde. For Florida venter New Jersey Devils.

Western Conference-vinner Vancouver Canucks møter Los Angeles Kings.

Vancouver vant trofeet som beste lag i grunnserien takket være 3-0-seier over Edmonton Oilers, samt Rangers' tap for Capitals. Vancouver endte på 11 poeng, mens New York og St. Louis Blues hadde 109. (©NTB)

Mer innhold fra TV 2