Juan Mata og Fernando Torres (Foto: Alastair Grant/Ap)
Juan Mata og Fernando Torres (Foto: Alastair Grant/Ap)
Branislav Ivanovic (Foto: Adam Davy/Pa Photos)
Branislav Ivanovic (Foto: Adam Davy/Pa Photos)

Dommerhjelp og spansk klasse avgjorde for Chelsea

En overtidsscoring fra Juan Mata og et kontroversielt mål fra Branislav Ivanovic var nok til å slå Wigan.

Chelsea - Wigan 2-1:
Se alle høydepunktene i videovinduet øverst!

Chelsea-toget ruller videre, og etter lørdagens 2-1-seier over Wigan puster Roberto Di Matteos mannskap Tottenham og Arsenal i nakken i kampen om 3. plassen.

- Den neste uken er veldig viktig for oss, med semifinale i FA Cupen og semifinale i Champions League. Vi er fremdeles med i kampen om både 3. og 4. plassen i Premier League, men jeg tror vi er klare, vi har selvtillit etter de siste resultatene og vi vil slåss helt til slutt, sa Chelseas matchvinner Juan Mata.

Se hele intervjuet med Chelseas matchvinner på TV 2 Play her.

Til tross for at Branislav Ivanovic befant seg i offside-posisjon valgte dommer Mike Jones å godkjenne Chelsea-forsvarerens scoring etter 62 minutter på Stamford Bridge. De fleste trodde nok da at Chelsea-laget ville kjøre over bunnlaget Wigan, men en scoring fra Mohamed Diamé skapte fornyet spenning i sluttminuttene.

To minutter på overtid sikret Juan Mata seieren for de blå, da han fikk kranglet inn seiersmålet etter en fantastisk Fernando Torres-volley traff stolpen.

- Vi var litt heldige, men tre poeng var veldig viktig for oss, sa Juan Mata.

Ingen stor første omgang
Første halvdel av kampen på Stamford Bridge var ingen stor forestilling, men etter 20 minutter kunne hjemmelaget tatt ledelsen på en suser. Gary Cahill forsøkte seg fra distanse, men måtte se sin tidligere lagkamerat fra Bolton-dagene Ali Al-Habsi avverge det knallharde skuddet uten de største vanskelighetene.

Fire minutter senere var det bortelaget og Victor Moses som forsøkte seg fra omtrent samme hold, men nok en gang var keeperen som ble satt på prøve parat. Petr Cech reddet å måtte anstrenge seg for mye.

Nye tre minutter senere var det Didier Drogba som ladet skuddfoten fra distanse, men også ivorianeren måtte se sitt skuddforsøk forbli resultatløst. Avslutningen fra 25 meter gikk like utenfor målet til Al-Habsi.

Store sjanser for Chelsea mot slutten av omgangen
Etter 37 minutter kom hjemmelaget til en utrolig dobbeltsjanse. Juan Mata tok seg rundt på sin venstreside, fintet nydelig bort Gary Caldwell og var plutselig alene med keeper. Wigan-keeper Al-Habsi lot seg dog ikke lure like lett som sin kaptein, og vartet opp med en strålende redning på spanjolens forsøk. Returen havnet hos Didier Drogba som forsøkte å heade ballen i mål fra ti meter, men en Wigan-forsvarer reddet på streken.

På overtid i 1. omgang måtte Al-Habsi i ilden igjen, og nok en gang var det Drogba som var farlig frempå. Innlegget fra Florent Malouda var godt og Drogba fikk heade fritt fra fem meter. Denne gangen var avslutningen meget god, men en strålende redning fra Oman-keeperen fikk avverget til hjørnespark og sørget for at lagene gikk til pause på stillingen 0-0.

Ivanovic scoret igjen
Etter 62 minutter tok Chelsea ledelsen. Etter en frisparksituasjon fikk Raúl Meireles slått inn igjen i feltet, og der stod Branislav Ivanovic og flere andre Chelsea-spillere helt umarkert. Det så veldig merkelig ut, men serberen var iskald og satte ballen i mål til ledelse for hjemmelaget.

Bortalegets spillere stormet mot assistentdommeren for å fortelle ham at dette var soleklar offside, men verken dommer Mike Jones eller hans assistent lot seg overbevise og målet ble stående. Reprisene viste at Wigan-forsvaret hadde helt rett og at målet skulle vært annullert.

Like etter var Ivanovic nok en gang Chelseas viktigste mann, denne gangen på motsatt side av banen. Franco Di Santo plukket opp restene etter at Petr Cech og Ryan Bertrand hadde misforstått hverandre, og Wigan-spissens avslutning så ut til å gå i det tomme målet. På streken stod derimot Ivanovic, som fikk avverget faren for hjemmelaget.

Diamé utlignet
Åtte minutter før slutt utlignet Wigan, da Mohammed Diamé ble gitt tid og plass utenfor sekstenmeteren. Senegaleseren fikk all den tiden han ønsket seg av Chelsea-forsvaret, førte ballen over på sin venstre fot og banket ballen i Petr Cechs høyre hjørne.

Det var en scoring som kom ut av intet for bortelaget, ettersom Chelsea hadde tatt mer og mer over i 2. omgang.

Tre minutter senere kunne Chelsea på ny gått opp i ledelsen, da Salomon Kalou fikk muligheten fra hjørnet av femmeteren. Skuddet var dog for svakt og traff intet annet enn nettveggen til side for Ali Al-Habsi.

Spansk magi og kvikkhet på overtid
To minutter på overtid satte Chelsea inn seiersmålet. Et innlegg fra Didier Drogba på venstresiden fant Fernando Torres, som dro til på volley fra skrå vinkel. Skuddet var meget bra og hadde fortjent en bedre skjebne, men uheldigvis for Chelseas nummer 9 traff det kun stolpen.

Heldigvis for hjemmelaget spratt returen riktig vei, og Torres' landsmann Juan Mata bredsidet ballen i mål fra kort hold. Det var en meget viktig scoring for hjemmelaget, som ikke hadde råd til å avgi poeng i toppstriden.

Hvem tror du klarer 3. og 4. plassen? Ta diskusjonen i kommentarfeltet under!

Kan du skape et vinnerlag? Spill Premier League-manager
Premier League i altomfotball.no: Tabell | Terminliste | Statistikk