SPANSK JUBEL: Athletic Bilbao jubler etter å ha sendt Schalke 04 ut av Europaligaen. (Foto: Alvaro Barrientos/Ap)
SPANSK JUBEL: Athletic Bilbao jubler etter å ha sendt Schalke 04 ut av Europaligaen. (Foto: Alvaro Barrientos/Ap)

Den spanske armada seiler videre i europaligaen

Etter torsdagens kvartfinaler er tre av fire semifinalelag fra Spania.

Valencia, Atlético Madrid og Athletic Bilbao holdt unna og er klare for semifinalene sammen med portugisiske Sporting Lisboa. Det forteller om den enorme spanske dominansen i denne ligaen.

Europaligaen i altomfotball.no: Terminliste | Statistikk

Adil Rami var i målform og scoret to ganger i løpet av de første 20 minuttene da Valencia satte nederlandske Alkmaar utenfor med 4-0 og 5-2 sammenlagt. Seieren var overbevisende, og det virket nesten merkelig at Alkmaar kunne vinne den første kampen 2-1, for torsdag var det klasseforskjell mellom lagene.

Det var i alle fall aldri noen tvil om hvor seieren skulle havne. Alkmaar var ingen trussel for spanjolene.

606067

Atletico, som vant i 2010, slo Hannover og Mohammed Abdellaoue 2-1. Det ble samme sifre i den første kampen. Nordmannen spilte bare 19 minutter for Hannover, men klarte ikke å markere seg.

LES OGSÅ: Moa senket av Europaliga-kongen

Athletic Bilbao møtte tyske Schalke i torsdagens andre spansk-tyske oppgjør. Det endte 2-2 etter at tyskerne hadde ledet to ganger underveis, men det holdt ikke, for Schalke lå under og dermed gikk Bilbao videre med 6-4 sammenlagt.

606070

Portugisiske Sporting Lisboa er det fjerde og siste laget i semifinalene. De spilte uavgjort 1-1 borte mot ukrainske Metalist og tok seg videre med 3-2 sammenlagt.

606066

(©NTB)

Mer innhold fra TV 2