Thor Hushovd (Foto: ERIC GAILLARD/Reuters)
Thor Hushovd (Foto: ERIC GAILLARD/Reuters)

Hushovd håper på regn og kaos i Roubaix

Thor Hushovd er blant dem som takler ekstreme forhold best. Derfor håper han på regn under sesongens store mål, Paris-Roubaix.

Kortrijk (TV 2 Sporten): - Da blir det komplett kaos, sier han med et smil.

Brosteinsklassikeren er trolig det villeste av det ville innen sykling. Og har blitt en slags besettelse for Hushovd de siste årene Søndag får han en ny sjanse til å vinne det prestisjetunge rittet, som sendes på TV 2 søndag.

- Usikker
- Jeg er litt usikker på hvor jeg står etter den siste tidens sykdom og varierende resultater. Men jeg tror jeg er nærme det nivået jeg skal være på. Jeg har trygghet i å ha gjort en god jobb i vinter, og tror jeg skal være med og slåss i avslutningen, forteller BMC-rytteren.

BMC har lagt enorme ressurser i dette rittet. En helt ny og spesialdesignet sykkel lanseres til helgens brosteinsutfordring, og utallige timer er brukt for å være maksimalt forberedte.

- Dette et det eneste rittet hvor vi bruker tid flere måneder i forveien sammen med ryttere for å bli kjent med brosteinspartiene, og det eneste rittet hvor vi faktisk legger en plan for hvem som skal være med et helt år i forveien, forklarer sportsdirektør, John Lelangue til TV2-sporten.

- Jeg merker jo presset, erkjenner Hushovd.

- Hjem for å be
- Men samtidig har laget forståelse for at sykdom og tilfeldigheter spiller inn.

Men jeg lever godt med presset, og følelsen er bedre i dag enn for fire dager siden, forteller Hushovd - som havnet skuffende langt bak i Flandern rundt. Da utbrøt han at "nå må jeg hjem og be".

med litt regn blir det mer krevende teknisk - og det kan favorisere meg.

- Fikk du kontakt med de der oppe?

- Hehe. Nei, man kan ikke be seg til seier her. Jeg håper bare at jobben jeg har gjort i vinter skal betale seg, sier han.

Sjekk fakta og stats før Paris-Roubaix

Regn og kaos
Været er alltid et av de store samtaletemaene før rittet. Blir det regn og kaldt, blir også brosteinene såpeglatte. Likevel håper Hushovd at himmelens sluser åpner seg.

- Ja, med litt regn blir det mer krevende teknisk - og det kan favorisere meg!

- Men da blir det jo også komplett kaos?

- Det blir det, så man må regne inn par velt - men man må bare passe på at man ikke velter på viktige tidspunkt, avslutter BMC-rytteren.