Kenny Dalglish (Foto: Mike Egerton/Pa Photos)
Kenny Dalglish (Foto: Mike Egerton/Pa Photos)

- Tålmodigheten med Dalglish varer ikke evig

Liverpools ligaform gjør at presset øker på Kenny Dalglish.

London (TV 2 Sporten):

Da Kenny Dalglish overtok for utskjelte og latterliggjorte Roy Hodgson i januar i fjor, klarte The Kop-legenden umiddelbart å snu en dyster periode i klubben hvor navnet hans er skrevet i gullskrift.

Skotten fikk midler til rådighet og hentet flere nye fjes før ligastarten, men etter jul har Liverpools Premier League-sesongen vært et mareritt. Scouserne står med seks tap på de sju siste kampene, og presset på Dalglish har naturlig nok økt i takt med nederlagene.

LES OGSÅ: – Ikke på agendaen å skifte ut Kenny Dalglish
LES OGSÅ: Liverpool-eierne: – Kenny ekstraordinær fra første dag

Martin Lipton, som er fotballsjef i den engelske avisen Daily Mirror, tror ikke 61-åringen står i umiddelbar fare for å miste jobben på Merseyside. Samtidig mener han at Dalglish har gjort flere feil.

- Dalglish vet at det ikke har vært godt nok, og oppførselen i Suarez-saken var bisarr og tilsier kanskje at pausen han hadde fra fotballen var for lang. Jeg regner med at Dalglish får én sesong til på seg for å få det til. Slik jeg har forstått det, mener John Henry og Tom Werner at de må vise lojalitet til manageren, og de står klare til å gi ham penger i sommer, sier Lipton til tv2.no.

LES OGSÅ: Dalglish om Suárez: – En skam at det stilles spørsmål rundt hans integritet

Tålmodighet
Mirror-journalisten spår at Liverpool-toppene, med amerikaneren John Henry i spissen, kan endre mening dersom resultatene ikke bedrer seg i innspurten.

- Tålmodigheten varer ikke evig. Hvis sesongen ender virkelig dårlig, og de taper for Everton i semifinalen og flere ligakamper, kan det få eierne til å endre syn.

Ifølge Lipton var det aldri meningen at Kenny Dalglish skulle gjøre comeback på Anfield-benken.

- Planen i utgangspunktet var at Roy Hodgson skulle få fullføre forrige sesong, og at de deretter skulle ansette en yngre manager som Klopp, Deschamps eller Villas-Boas. Kollapsen under Hodgson tvang fram endringer, og da var Dalglish den åpenbare mannen. Nå vil de kanskje motvillig innrømme at det var en feil å ansette ham.

Dårlig stemning
De siste Liverpool-månedene har gjort noe med den røde delen av Beatles-byen.

- Det er en forvirret, frustrert, irritert og bekymret stemning. Det har vært for mange svake prestasjoner, for mange godt betalte spillere som nesten ikke har preget laget overhodet. Det faktum at det bare er fortapte Wolves som har tatt færre poeng i 2007, forteller egentlig alt om situasjonen i Liverpool. Jeg tror heller ikke det er bra at eierne holder til i USA og ikke ofte er i byen.

Selv om Premier League-formen ikke står i stil til klubbens ambisjoner, har Liverpool innkassert et trofé for første gang siden 2006. I tillegg har de fortsatt gode muligheter til å sikre enda mer sølvtøy denne sesongen.

- De har allerede vunnet Ligacupen og er garantert spill i Europaligaen. På det området har Liverpool allerede nådd et mål, og den eneste forskjellen på å bli nummer fem eller ti for dem er økonomisk. Uansett burde Liverpool, etter å ha brukt enorme pengesummer, vært en seriøs utfordrer til å ta fjerdeplassen. Men det har vært en følelse av at luften gikk litt ut av Liverpool etter finalen på Wembley, og FA-cupen er nå en måte for dem til å vinne tilbake stoltheten – mest av alt for noen frustrerte fans.

Scorer ikke nok
For Martin Lipton er det åpenbart hvor skoen trykker for rødtrøyene, som møter Aston Villa på hjemmebane i helgen.

- Mangelen på scoringer er det største problemet. De har bommet på flest straffespark og truffet treverket oftere enn noen andre. Det handler imidlertid om dårlige avslutninger – og ikke om uflaks.

Carroll har vært noe vi nesten kan kalle en katastrofe, men det hadde kanskje hjulpet hvis Dalglish hadde lagt opp spillet etter ham. Suarez skaper mye, men han mangler de kliniske ferdighetene som van Persie, Rooney, Ba og selv Defoe og Bent har. Det må tas med i betraktningen at Gerrard har vært lenge ute med skade, men stallen som helhet er betydelig svakere enn lagene som er blant de fire beste. Gløden i laget er ikke nærheten av å være like sterk som hos Newcastle, som ikke under noen omstendigheter bør ligge elleve poeng foran dem, mener Lipton.