UFORSTÅELIG: Ordfører Jon Pieter Flølo (Frp) er klar på at de ikke vil fire på kravet til veibredde, og vil be om et møte med vegvesenet rett over påske.  (Foto: Inge Fjelddalen, ta.no/ANB)
UFORSTÅELIG: Ordfører Jon Pieter Flølo (Frp) er klar på at de ikke vil fire på kravet til veibredde, og vil be om et møte med vegvesenet rett over påske. (Foto: Inge Fjelddalen, ta.no/ANB)

Komplett uforståelig at de vil bygge smal E18

Ordfører går til angrep mot Statens vegvesen.

Bamble-ordfører Jon Pieter Flølo rister på hodet og ber Statens vegvesen snu så fort som råd når det gjelder bredden på ny EI8 gjennom Bamble. Det skriver ta.no:

- I anledning påsken vil jeg bruke fjellvettregelen som handler om å snu i tide. Det er komplett uforståelig det som nå skjer, sier Flølo oppgitt.

Forsinker prosessen

TA omtalte i går at veivesenet er i ferd med å planlegge ny E18 gjennom Bamble med en totalbredde på 23 meter. Stikk i strid med Bamble kommunestyres vedtak om at veien, inkludert veiskuldre, skal ha 26 meters bredde.

Del med Facebook-vennene dine

- Det er kommunestyret i Bamble som er reguleringsplanmyndighet, og følgene av å trosse vårt vedtak er at saken blir forsinket. Det er det siste vi trenger, sier Flølo.

Selv er han nemlig klar på at de ikke vil fire på kravet.

- Det tviler jeg også på at andre i Bamble kommunestyre vil gjøre, og det er viktig at vi kommer tidlig på banen og sier i fra nå, sier Frp-ordføreren.

LES OGSÅ: Kutter bredden på ny E18

Medhold i Vestfold

Prosjektleder Roar Gärtner i Statens vegvesen viser i gårsdagens artikkel til at normen etaten nå følger er på totalt 23 meter.

Da nøyaktig samme sak var aktuell ved E18-utbyggingen i Vestfold, kom imidlertid Fylkesmannen med innsigelse. Denne ble også tatt til følge. Bakgrunnen for innsigelsen var sikkerhetshensyn for mannskaper som skal vedlikeholde veien.

- Da er det komplett uforståelig at de nok en gang vil prøve seg. Sikkerheten for mannskaper må da være like viktig for mannskaper i Bamble som i Vestfold, fortsetter Flølo.

Overraskende

I samarbeidsmøter som hittil har vært avholdt har det ikke blitt gitt noen signaler på reduksjon i veibredden fra kommunestyrets vedtak.

- Det har aldri vært tema en gang, og det er tydelig at dette er en føring som kommer fra sentralt hold, mener Flølo.

Så fort påsken er over vil han nå be om et møte med vegvesenet.

- Jeg har også tatt dette opp med Bård Hoksrud og han skulle ta det videre til Telemarksbenken på Stortinget, forteller Flølo.

Du kan lese mer om bil og trafikk på ta.no - her:

SE OGSÅ: Til skrekk og advarsel - ikke gjør dette hvis du punkterer på motorveien!

Hva synes du om dette? Si din mening i kommentarfeltet under: