VARSLER KAMP: Anne B. Ragde er forbannet på helsevesenet
VARSLER KAMP: Anne B. Ragde er forbannet på helsevesenet

Raser mot helsevesenet etter morens død

– Jeg vil følge opp denne saken og gå til drastiske skritt

Suksessforfatter AnneB. Ragde raser mot helsevesenet etter at hennes mor, Birte Ragde, gikk bort sist tirsdag. Nå vil hun ta et oppgjør med helsevesenet.

Les også: Taper penger på å bli i NRK

Uverdig

Natt til tirsdag forrige uke døde Anne B. Ragdes mor på Furuset sykehjem i Oslo. Til Dagbladet forteller Anne B. Ragde, som er en av landets mestselgende forfattere, at oppholdet på sykehjemmet var med på å forkorte morens liv.

– Jeg vil følge opp denne saken og gå til drastiske skritt. Dette har jeg ressurser til, og jeg finnes ikke konfliktsky. Jeg vil at dette skal bli min honnør til mamma, og alle de andre som har lidd lignende skjebner. Ingen skal behøve å ende sine dager på en slik vanvittig uverdig og meningsløs måte, sier Ragde til Dagbladet.

Feilplassert

Til avisen forteller Ragde at moren hadde behov for hjelp i mye større grad enn hun fikk tilbud om på sykehjemmet- og at hun trolig skulle vært innlagt på et sykehus noe som ville ha forlenget livet hennes.

– Feilplassering forkortet livet hennes, sier Ragde til Avisen.

Avviser kritikk

Ledelsen ved Furuset sykehjem kjenner seg ikke igjen i kritikken fra Ragde.

– Furuset sykehjem har god dokumentasjon på at pasienten har blitt fulgt opp av lege under hele oppholdet på sykehjemmet, sier institusjonssjef Birgit Birkeland til Dagbladet.