sporten teaset x factor. børrestad  (Foto: TV 2/)
sporten teaset x factor. børrestad (Foto: TV 2/)

Dette sa TV 2-Børrestad egentlig nei til å gjøre

– Håper ikke at det er det som står igjen når jeg en dag trer av.

Jon Hartvig Børrestad vakte oppsikt da han avsluttet «Sporten» med å rappe «Jump Around».

Det hele var et stunt for å promotere «X Factor», som snart skulle begynne på TV 2.

Nå forteller sportsankeret Natt & Dag at han egentlig takket nei til å gjøre stuntet – men at han forandret mening etter at Eli Kari Gjengedal fremførte «Ola Tveiten» i værmeldingen med full innlevelse.

– Det var et ønske om at vi skulle gjøre et stunt for «X Factor», og det sa jeg nei til. Men etter at Eli Kari hadde værmeldingen der hun sang, så spurte de igjen. Så da sier vaktsjefen at da skal vi faen meg gjøre det skikkelig. Han hentet alle mulige instrumenter og dansere – det var et helvetes spetakkel, sier han til gratisavisa.

Se stuntet øverst i saken!

Les også:Børrestad giftet seg

(artikkelen fortsetter under bildet)

TV 2s sportsanker Jon Hartvig Børrestad gifter seg med sin Marion Kinden  i dag.
TV 2s sportsanker Jon Hartvig Børrestad gifter seg med sin Marion Kinden i dag.

– Pute-TV

Stuntet gikk ikke upåmerket hen, og det ble en snakkis i blant annet NRKs «Trygdekontoret».

– Det ble tatt opp på Trygdekontoret, i en snutt kalt «White men can´t jump», hvor de viste mange pinlige TV-øyeblikk. De snakket om pute-TV. Jeg husker Jenny Skavlan, hun sa at hun mente at alle sportssendinger burde avsluttes sånn, sier han.

Børrestad medgir at stuntet var pinlig. På spørsmål fra avisa om han synes at stuntet er et ikonisk TV-øyeblikk, svarer han:

Faksimile: Natt&Dag
Faksimile: Natt&Dag
– Ja, det er jo såpass pinlig, men jeg vet ikke om det er ikonisk. Men det er jo jævlig mange som husker meg for det. Men jeg håper ikke at det er det som står igjen når jeg en dag trer av. Men det kan vel fort være det.

Les også: TV 2-Jon selger ungkarsredet

Kastet klærne

Børrestad tar ikke seg selv så høytidelig. I fjor kastet han og TV 2-kollega Jan-Henrik Børslid klærne for å reklamere for Sporten.

I filmen viste de to seg fra helt nye sider, og poserte etter beste evne i dusjen.

Børslid sa til «God kveld Norge» at det var stas å spille inn scenene.

– Det var morsomt det, selv om det ikke er noe jeg er vant til. Filmen skildrer en normal dag i våre fotballiv, og viser hvordan vi faktisk har det. Jeg håper folk synes det er en morsom snutt. Vi er veldig interessert i fotball, og det er det vi prøver å gi uttrykk for. Vi sover, spiser og dusjer fotball rett og slett, sa han.