ETTERFORSKES: Andrea Masiello (Foto: Riccardo De Luca/Ap)
ETTERFORSKES: Andrea Masiello (Foto: Riccardo De Luca/Ap)

Kan ha fått over to millioner kroner for selvmål

Atalantas Andrea Masiello er pågrepet. Han kan ha fått over to millioner kroner i betaling for et klønete selvmål.

Atalantas forsvarsspiller Andrea Masiello, som i fjor spilte for Bari, ble mandag pågrepet av politiet.

Han er mistenkt for å ha vært med på å fikse kamper, og i den forbindelse blant annet scoret et klønete selvmål.

– Jeg var der bare kort tid, og forstår ikke italiensk. Jeg rakk heller ikke å bli særlig godt kjent med de andre spillerne

Fikk 2,2 mill. for selvmålet
Ifølge den italienske avisen La Repubblica kan Masiello ha fått rundt 300 000 euro, eller rundt 2,2 millioner kroner, for ha scoret i eget nett i en kamp forrige sesong.

Etterforskerne har gransket Baris ni siste ligakamper i fjor vår – etter at klubben allerede hadde rykket ned.

En av kampene de har fattet spesielt interesse for er Baris nederlag mot Lecce. Det var en kamp Lecce vant 2-0, noe som sørget for at Lecce reddet plassen og Masiello scoret sitt mye omtalte selvmål.

- Jeg scoret selvmålet med vilje. Jeg scoret på min egen keeper for å innkassere summen jeg var tilbudt. På stillingen 1-0 så jeg muligheten. Nå frykter jeg for livet mitt i fengsel, skal Masiello ha sagt i et notat sendt til aktor i Bari datert 28. mars, skriver VG nett.

Flere under lupen
Andre spillere som spilte for Bari i fjor og som granskes for kampfiksing inkluderer navn som Daniele Portanova, Alessandro Parisi, Simone Bentivoglio, Marco Rossi, Abdelkader Ghezzal, Marco Esposito, Antonio Bellavista og Nicola Belmonte.

Erik Huseklepp spilte for Bari siste halvdel av sesongen 2010/11, og kjente flere av spillerne som lagkamerater.

– Men jeg kjente selvfølgelig ikke til noe av det klubben nå etterforskes for. Jeg var der bare kort tid, og forstår ikke italiensk. Jeg rakk heller ikke å bli særlig godt kjent med de andre spillerne, sier Huseklepp til NRK.

Siden juni i fjor er over 30 personer pågrepet i saken. Blant dem er også den tidligere Atalanta-stjernen Cristiano Doni og den gamle Lazio-helten Giuseppe Signori.

Se Andrea Masiello sitt mistenkelige selvmål her (hentet fra La Repubblicas nettsider):