bjorneboe
bjorneboe

Bjørneboe sier også nei til Norwegian

Therese Bjørneboe ønsker ikke at faren blir halehelt.

Den avdøde forfatteren Jens Bjørneboe var nominert av folket til å pryde et Norwegian-fly.

Nå setter hans familie foten ned.

De ønsker ikke at selskapet bruker navn og bilde av ham, skriver Dagbladet.

– Vi er prinsipielt tilbakeholdne overfor forespørsler om å bruke Jens Bjørneboe i tilknytning til reklame og merkevarebygging av produktmerker som ikke har hatt noe med ham å gjøre. Samtidig synes vi jo at det er hyggelig at folk har stemt på ham, skriver hans datter Therese Bjørneboe til Dagbladet.

Les også: Bjørn Kjos: – Du må tørre å tørre å dumme deg ut

Tre avslag

Fredag ble Therese kontaktet av selskapet i forbindelse med deres halehelt-kampanje, og takket nei – i likhet med familiene til musikerne Joachim «Jokke» Nielsen og Øystein «Euronymous» Aarseth.

Christopher Nielsen ønsket ikke at hans bror skulle brukes som reklame for flyselskapet, mens Aarseths familie ikke har ønsket å kommentere avslaget.

Fire halehelter

Informasjonssjef i Norwegian, Lasse Sandaker-Nielsen, sier følgende til Dagbladet:

– Det stemmer at vi har vært i kontakt med familien til Bjørneboe. De har sagt at de ikke ønsker ham som halehelt, og han blir derfor ikke en kandidat for Oslo. Vi har respekt for at familien ikke ønsker ham som kandidat.

Det er i anledning Norwegians 10-årsjubileum at folk kan stemme fram hvem de ønsker å se på halene til flyselskapets fire nye fly.

20 kandidater skal presenteres denne uka.

Fem kandidater skal stemmes fram fra Oslo, Stavanger, Trondheim og Bergen, og den med flest stemmer fra hver by presenteres 13. aril.

Les også: Her går det galt for Norwegian-sjefen