d111
d111
rbklsk_sumo
rbklsk_sumo

Her utligner Dorsin på overtid – i offside

En helt vanvittig kamp fikk en enda villere avslutning.

Lillestrøm - Rosenborg 2-2

Se kampen direkte på TV 2 eller tv2sumo.no. Følg kampen minutt for minutt i vårt livesenter.

Selv om det fortsatt er tidlig i sesongen, er det ikke freidig å tro at kampen mellom Lillestrøm og Rosenborg vil forbli en av årets mest elleville thrillere.

Det var lite denne kampen ikke hadde – og det var noe den ikke skulle ha hatt. Deriblant Rosenborgs utligning på overtid. TV-bildene viser at Mikael Dorsin tydelig er plassert i offside da han sørget for at RBK stakk av med ett poeng på overtid.

Les også: Emmanuel Adebayor-dobbel senket Swansea

Det var imidlertid ikke ufortjent at det ble poengdeling på Åråsen. Begge lag produserte et hav med enorme muligheter – og viste en vinnervilje det gnistret av.

Dorsin så reprisen
Etter kampen var det en usikker Mikael Dorsin som så offsidesituasjonen.

– Er det offside?

– Ja. Det er tight, men jeg er kanskje foran. Er det offside, så kommer vi til å få det igjen en gang. Gjennom en sesong kommer marginene mot oss også, sier han.

– Men greit å få det med seg i dag?

– Ja, det var godt. Men det var ingen som reagerte heller. Det var vanskelig å se. Det kan ha vært på linjen også, det var en dårlig vinkel jeg så det fra, sier Dorsin.

605398

Rodgers scoret – og misset
Hele situasjonen kunne imidlertid ha vært unngått.

– Det er lett å si at det er Luke Rodgers som ikke gjør som han skal på slutten der. Men det er noen dueller vi taper i ettertid som også avgjør, sier trener Magnus Haglund til TV 2 Sporten.

Nysigneringen var fornøyd med målet han scoret i sin første kamp for laget, men var skuffet over at seieren glapp på overtid.

– Jeg er skuffet over at vi ikke vant. Kanskje skulle jeg ha holdt på ballen mot slutten, jeg er ikke sikker, sier Rodgers til TV 2 Sporten.

Andersson med drømmetreff
Knudtzon kom seg fri på høyrekanten og slo inn. Wangberg headet unna, men dessverre for gjestene havnet ballen hos Andersson som briljerte med balanse og skuddteknikk - og klinket inn ledermålet for sin nye klubb.

Men hos gjestene lurte en hjemvendt ringrev. Fire minutter senere fikk Steffen Iversen muligheten, og lot seg ikke be to ganger. Mens Chibuike ikke klarte å sette den første sjansen, chippet Ivers inn returen. Et heftig oppgjør var i gang!

Les også: FFK holdt lekestue med Stabæks unggutter

Kampen fortsatte i samme spor. Begge lag fortsatte å underholde på Åråsen, og det gikk i et forrykende tempo. Likevel sto det kun 1-1 til pause.

To nervepirrende omganger
Lagene fortsatte der de slapp i første omgang. Mulighetene kom på løpende bånd, men klarte ikke å få lærkula mellom stengene.

Seks minutter etter pause burde RBK ha tatt ledelsen da Markus Henriksen spilte vakkert til John Chibuike. RBK-spissen kom seg fri fra Nystuen og avsluttet mot det lengste hjørnet, men avslutningen snek seg utenfor stolpen.

Neste store mulighet tilhørte hjemmelaget, etter en tabbe av Örlund. Wangberg dyttet tilbake til målvakten, som plukket opp ballen i stedet for å klarere. Dermed ble det indirekte frispark på elleve meter. Der gikk det som det ofte gjør, og forsvaret fikk blokkert.

Les også: Denne Søderlund-scoringen skulle aldri vært godkjent

Bare minutter senere var gjestene nære på. Jonas Svensson gikk opp og nikket i tverrliggeren, og satte ytterligere fyr på oppgjøret.

Iskald islending
Så skulle en annen av kampens giganter vise seg igjen. Björn Bergmann Sigurdarson var sterk som en okse på kanten, og kom seg godt rundt - deretter slo islendingen en perfekt 45-graderspasning til Petter Vaagan Moen. Men den tidligere QPR-spilleren bredsidet ballen til side for stolperoten.

Etter 70 minutter viste måltavla utrolig nok fortsatt 1-1, etter et sjansebonanza mellom to lag med en vanvittig vinnervilje.

Les også: Glitrende Nordtveit-scoring til ingen nytte

Rett før overgangsvinduet stengte, hentet LSK inn en erstatter for Fredrik Guldbrandsen i Luke Rodgers. Den tidligere NY Red Bulls-spissen brukte bare seks minutter på å score sitt første for LSK. Det var imidlertid av den enkle sorten. Petter Vaagan Moen klinket til fra 15 meter, i tverrligger og ned på strek. Rodgers var hissig på returen og kunne enkelt stange inn ledermålet.

Over to minutter på overtid fikk Luke Rodgers ballen på høyrekanten, men viste at han ikke har plukket opp mye rutine etter årene i MLS. Han sendte avgårde et innlegg i stedet for å drøye tiden. Dermed stormet RBK i angrep, fikk corner - og som så mange ganger før scoret Norges mestvinnende lag på overtid. En offsideplassert Mikael Dorsin prikket inn utligningen.

Les også: Pissoaret på Lerkendal levner liten tvil om LSK-rivaliseringen

Lagoppstillinger:
Lillestrøm:
Ramovic - Westerberg, Kippe, Nystuen, Pedersen - Knudtzon, Toindouba, Vaagan Moen, Pálmason - Andersson - Bergmann Sigurdarsson.

Rosenborg: Örlund - Høiland, Wangberg, Larsen, Dorsin - Dockal, Henriksen, Issah, Svensson - Iversen, Chibuike.