ny1-fiji-uvær - Turister strandet på Fiji på grunn av uvær

Flere turister, også norske, sitter værfaste på Fiji på grunn av kraftig uvær de siste dagene. Øygruppas myndigheter har erklært unntakstilstand.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Myndighetene har samtidig bedt turister om å holde seg unna og sier de ikke kan garantere for sikkerheten til besøkende som oppholder seg på øyene. Tjenestemenn har bedt flyselskaper om å ikke fly inn flere turister før tidligst mandag.

Øyriket i Stillehavet har de siste dagene vært rammet av kraftig regn, oversvømmelser og jordskred. Minst to personer har mistet livet i uværet så langt, og mer enn 5.000 har måttet søke tilflukt i evakueringssentre.

I byen Nadi ble sentrum sperret av etter at en elv gikk over sine egne bredder og truet med å dra med seg mennesker. Uværet har samtidig gjort at myndighetene har måttet stenge hovedveien ut til den internasjonale flyplassen, og en rekke turister er dermed strandet.

Blant dem er norske Kathrine Ramstad (24), som reiste til Fiji sammen med en venninne for tre dager siden, skriver VG. Jentene er på jorden rundt-reise og hadde planlagt øyhopping i tolv dager. Uværet har imidlertid gjort at de sitter fast på den første øya de kom til, South Sea Island.

– Vi sitter i det som skulle være et paradis, men dette er ikke akkurat drømmen. Vi vil bare bort herfra, og vi prøver å booke oss et fly videre til neste destinasjon, sier Ramstad. (©NTB)