danielsen000000
danielsen000000

Se Danielsen hamre inn tre Viking-poeng

Odd-forsvaret holdt unna helt til Vikings midtbanesliter tok ansvar.

Viking - Odd Grenland 1-0

Viking stadion (TV 2 Sporten): Skuffende ufarlige. Det var lenge beskrivende for Vikings første hjemmekamp i 2012 mot Odd Grenland. Helt til André Danielsen testet skuddfoten et kvarter før slutt.

Et utspill fra Rune Almenning Jarstein ble stusset videre av Erik Nevland. Danielsen plukket opp ballen og førte den fremover på banen før han rappet til med høyrefoten. En skikkelig suser og 1-0 til Viking.

– Det var et fantastisk skudd. Vi snakket om å få skudd utenfra fordi de lå så lavt. Da er skudd fra distanse alltid et godt våpen, sier Viking-manager Åge Hareide til TV 2 Sporten.

– Jeg er utrolig lettet. Scoringen var bra den, men tre poeng i dag var enda viktigere, sier Danielsen selv.

Se video med høydepunkter øverst i saken!

Sjansefattig
Og det var faktisk alt som skulle til for å vinne kampen i Stavanger. Odd hadde nemlig lite å bidra med offensivt. Deres beste sjanse var det midtstopper Morten Fevang som fikk før pause.

Torgeir Børven stusset videre en corner fra Paul Addo og sendte ballen mot bakre stolpe. Der ventet Fevang, men kapteinen klarte akkurat ikke å komme frem på ballen.

Les også: Denne Søderlund-scoringen skulle aldri vært godkjent

For «De mørkeblå» var deres beste sjanse lenge en de aldri fikk muligheten til å utnytte. Tidlig i andreomgang ropte Viking-spillerne på straffespark da Jone Samuelsen brukte armen til å få kontroll på ballen i egen sekstenmeter.

Det ville ikke dommer Trond Ivar Døvle ha noe av og vinket spillet videre. Feil, mener Mini i FotballXtra-studio.

- Det skulle vært et soleklart straffespark, sier Mini.

Artikkelen fortsetter under bildet

samuelsenhands000001
samuelsenhands000001

Odd fortsatt uten scoring
Åge Hareide skjønte etter hvert at han måtte ta noen grep for å skaffe seg tre poeng og satte inn Erik Nevland. 34-åringen satte mer fart på Viking-laget og fikk hadde også målgivende pasning på scoringen som avgjorde kampen.

For Odd var ett baklengsmål en kraftig forbedring fra de fire Sogndal scoret i serieåpningen. Samtidig måtte de hvitkledde nok en gang gå av banen uten å ha scoret selv. Odd-trener Dag-Eilev Fagermo mente han kunne se flere sunnhetstegn hos eget lag.

– I dag presterte vi bra og burde hatt poeng. Viking burde aldri fått det målet, for de skapte ingenting. I dag var jeg veldig fornøyd med prestasjonen, så får poengene komme når vi er litt mer heldige, sier Fagermo.

– Kunne vært 0-0 i fjor
Åge Hareide er ikke helt enig i kollegaens vurdering av kampforløpet, men gliste godt til slutt.

– Det er alltid vanskelig å spille når det er så mange mann bak ballen. De hadde jo ti mann bak ballen hele tiden. Det ble en tålmodighetsprøve og heldigvis bestod vi den.

Les også: FFK holdt lekestue med Stabæks unggutter

For Valon Berisha er det klinkende klart at seieren betyr mye. Spesielt fordi Viking klart å avgjøre en jevn kamp til sin fordel, noe de ikke hadde for vane å gjøre forrige sesong.

– Jeg og Andy (Danielsen, red.anm.) snakket om det etter kampen. Dette kunne vært en 0-0-kamp for oss i fjor, så nå er vi alle fall et stykke på vei, mener Berisha.

Slik startet lagene:
Viking (4-3-3): Almenning Jarstein - Tveita, Bjørdal, Sigurdsson, Bertelsen - Danielsen, Ørnskov, Valon Berisha - de Lanlay, Anier, Olsen.

Odd Grenland (4-3-3): Hansen - Jonassen, Hagen, Fevang, Addo - Samuelsen, Brenne, Johnsen - Güven, Børven, Krogsgård.