ny2-ulykke-helgeland-F - Bergingsbil fulgte med vogntog ned skrent

Da en bergingsbil skulle hjelpe et vogntog som sperret veien ved Leirosen i Nordland søndag, fulgte bergingsbilen etter ned en bratt skrent. Vogntogsjåføren er alvorlig skadd.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Det utenlandske vogntoget ble stående fast på fylkesvei 78 ved halv ti-tiden søndag formiddag, opplyser Helgeland politidistrikt.

– Det ble stående og sperre det ene kjørefeltet, og det ble meldt at det var glatt på stedet. En bergingsbil ble rekvirert. Klokka 12 fikk vi melding om at vogntoget hadde dratt med seg bergingsbilen ned en skrent, forteller operasjonsleder Bente Bygdås til NTB.

Sjåføren av bergingsbilen klarte å hoppe ut av bilen før den forsvant ned den rundt 100 meter høye skrenten. Den 49-årige litauiske vogntogsjåføren ble imidlertid med ned, og han ble sittende fastklemt. Mannen ble fraktet med helikopter til sykehus i Sandnessjøen. Sykehuset opplyser at han er alvorlig skadd, men at tilstanden er stabil.

Vogntoget fraktet fisk, og ulykkesbilene vil bli fjernet mandag, opplyser politiet. Det begynte å lekke olje fra vogntoget etter ulykken, og brannvesenet la ut lenser i vannet nedenfor. (©NTB)