Ståle Solbakken (Foto: INA FASSBENDER/Reuters)
Ståle Solbakken (Foto: INA FASSBENDER/Reuters)

Hundrevis krevde Solbakkens avgang på Köln-trening: – Avgjørelsen blir tatt i dag

Ståle Solbakken bekrefter at dagens trening kan ha vært hans siste som Köln-trener.

Köln (TV 2 Sporten): Ståle Solbakken bekrefter ovenfor tv2.no at han ikke er sikker på om han får fortsette i jobben, tvert i mot vil det overraske både Solbakken og alle tilstede på Kölns treningsfelt søndag om han får lov å fortsette i klubben. Det er også klart at avgjørelsen om Solbakkens fremtid blir tatt i dag.

– Jeg er veldig usikker, men regner nesten med at dette var min siste Köln-trening. Det var veldig tungt og ikke full jubel på treningsfeltet i dag akkurat, sier Ståle Solbakken til tv2.no.

– Jeg vil gjerne fortsette, og mener fortsatt jeg er rett mann, sier den tidligere FC København-treneren og gjentar dermed det som er blitt nærmest et mantra de siste ukene og månedene.

Nå pågår det krisemøter i Kölns lokaler.

Lokalavisen express.de hevder de vet at Ståle Solbakkens dager er talte og at tidligere trener Frank Schaefer skal ta over. Kölns sportsjef skal ha en pressekonferanse klokken 16.30, der Solbakkens avgang og ansettelsen av Schaefer etter sigende skal offentliggjøres.

Krevde Solbakkens avgang
Ståle Solbakkens høyre hånd og Kölns assistenttrener Bård Wiggen opplyste til tv2.no før treningen søndag at trenerne i klubben hadde hatt et møte søndag morgen som vanlig etter kamp, og at de ikke hadde fått noen signaler på at de ikke lenger har jobb i Köln.

– Det har ikke vært noe møte med ledelsen, eller noen signaler derifra, sa han før søndagens trening.

Hundrevis av fans og tilskuere hadde derimot møtt opp og krevde det norske trenerteamets avgang, men treningen så ut til å gå som normalt.

Svarte tilskuer
Da Ståle Solbakken gikk ut på treningsfeltet ropte en av de mange fremmøtte i retning den norske treneren: «Blir du avløst i dag?»

En overraskende ærlig Solbakken, som flere ganger har sagt at han ikke vil gå frivillig fra jobben, svarte på følgende måte:

– Det kan skje.

Avdramatiserer bussbråket
Bård Wiggen avdramatiserer også hendelsen som oppstod da spillerbussen ble stoppet på motorveien i går.

Les også: Rasende Köln-fans stoppet Solbakken på motorveien

– Hendelsen med bussen var over på fem minutter, og fullstendig udramatisk, sier Wiggen til tv2.no.

Den hendelsen var bare en av flere der Kölns tilhengere markerte sin misnøye med klubbens resultater.

Ståle Solbakken og resten av trenerteamet i Köln er sterkt presset etter en rekke dårlige resultater i år, og presset utenfra kan tvinge ledelsen til å gjøre noe.

Etter tapet for Augsburg i går ligger Köln nå på kvalifiseringsplassen i Bundesliga og må jobbe hardt for å holde seg i den øverste serien i Tyskland.