KAMPER: Det ryker fra distriktet Gardah i byen Sabha, sør i Libya. Det har vært harde kamper i byen den siste uken. Bildet er fra torsdag. (Foto:  /Afp)
KAMPER: Det ryker fra distriktet Gardah i byen Sabha, sør i Libya. Det har vært harde kamper i byen den siste uken. Bildet er fra torsdag. (Foto: /Afp)

Over 150 drept i Libya siste uken

Harde sammenstøt mellom rivaliserende grupper sør i Libya har på seks dager kostet over 150 liv. Myndighetene sier det er inngått en våpenhvile.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

– Vi kunngjør at en forsoningsprosess har resultert i en enighet om våpenhvile, sa statsminister Abdurrahim el-Keib lørdag.

LES OGSÅ: I Syria får Assad støtte av Kina

Flere hundre såret

I tillegg til over 150 drepte er 395 personer blitt såret i seks dager med sammenstøt, sier helseminister Fatima al-Hamrush.

Sammenstøtene står mellom medlemmer av folkegruppen toubou og lokale,

FLERE HUNDRE SKADDE: En skadet mann på veg inn på sykehuset for behandling, etter kamper i Sabha torsdag. (Foto: ESAM OMRAN AL-FETORI/Reuters)
FLERE HUNDRE SKADDE: En skadet mann på veg inn på sykehuset for behandling, etter kamper i Sabha torsdag. (Foto: ESAM OMRAN AL-FETORI/Reuters)
arabiske klaner og foregår i Sabha sør i Libya. Kamper lørdag kostet minst 16 personer livet, ifølge sykehuskilder.

LES OGSÅ: Mener Vesten truer andre land til demokrati

Anklages for bruk av utenlandske soldater

– Vi har ikke sovet siden i går. Toubou-krigerne har angrepet Sabha siden klokken tre i natt, og de klarte nesten å ta byen. Alle innbyggerne har tatt opp våpen for å forsvare den, sa legen Abdelrahman al-Arish lørdag.

Toubou-krigerne anklages for å bruke utenlandske soldater i kampene, noe klanen avviser og sier den forsvarer seg mot angrep fra arabiske klaner i regionen.

(©NTB/TV 2)