Antolin Alcaraz har scoret mot Stoke. (Foto: Dave Thompson/Pa Photos)
Antolin Alcaraz har scoret mot Stoke. (Foto: Dave Thompson/Pa Photos)

Flukten fra bunnstriden i gang for Alcaraz og Wigan

Antolin Alcaraz og Victor Moses scoret da hjemmelaget tok tre ekstremt viktige poeng.

Wigan - Stoke 2-0:
Sjekk alle målene i sammendraget øverst i saken!

Wigan trengte poengene mest på DW Stadium, noe oppgjøret mot Stoke bar preg av. Vertene hadde et lite overtak gjennom hele kampen, men måtte vente til andre omgang før de fikk hyll på byllen. Scoringer fra Antolin Alcaraz og Victor Moses var nok for hjemmelaget, som tok tre sårt tiltrengte poeng i bunnstriden på en dag der også Bolton og QPR seiret.

Kan du skape et vinnerlag? Spill Premier League-manager
Premier League i altomfotball.no: Tabell | Terminliste | Statistikk

Målløst i 1. omgang
Ved pause stod det 0-0 i Wigan, og det var hjemmelaget og Franco di Santo som kom til den største sjansen. Andy Wilkinson rotet det fullstendig til i de bakre rekker for Stoke, og den tidligere Chelsea-spilleren di Santo var plutselig alene med Stoke-keeper Asmir Begovic.

Argentinerens klarte dog ikke å håndtere presset alene med bortelagets målvakt, og misbrukte den enorme muligheten til å sendte sitt lag foran.

Fem minutter før pause fikk Jean Beausesjour en enda større sjanse da han ble spilt fri på nærmest åpent mål av Victor Moses. Utrolig nok klarte ikke den chilenske landslagsspilleren å stokke beina, og lagene gikk til pause på stillingen 0-0.

Flukt fra bunnstriden med Alcaraz
Ti minutter ut i andre omgang tok Wigan endelig ledelsen, da Jean Beausesjours harde innlegg ble headet i det lengste hjørnet med en strålende heading fra Antolin Alcaraz. Forsvarsspilleren fra Paraguay ruvet over alle de andre i Stoke-feltet, og straffet ironisk nok bortelaget med en typisk Stoke-scoring.

Snaue tjue minutter før slutt fikk Jean Beausesjour nok en sjanse til å score også selv, men nok en gang sviktet han da det gjaldt som mest. Avslutningen var for svak, og kunne blitt skjebnesvanger.

I sluttminuttene fikk nemlig Ricardo Fuller og Cameron Jerome komme lett til for Stoke i vertenes boks, og det var kun dårlige avslutningsferdigheter fra Jerome som hindret at hjemmelagets ledelse forsvant.

Moses redningsmannen
Wigan slapp med skrekken, og på overtid kunne Victor Moses i stedet sette inn seiersmålet for Roberto Martinez' mannskap. Nok en gang rotet Andy Wilkinson i bakre rekker for bortelaget, og Moses gjorde ingen feil da han rundet keeper Begovic og satte ballen i det tomme målet til 2-0-seier for vertene.

Wigan feirer Moses-scoring mot Stoke. (Foto: Dave Thompson/Pa Photos)
Wigan feirer Moses-scoring mot Stoke. (Foto: Dave Thompson/Pa Photos)

Med denne seieren tok Wigan for første gang denne sesongen to seire på rad, noe som var ekstremt viktig i en runde der også lag rundt dem på tabellen sikret seg sterke trepoengere. '

Stoke kom litt ned igjen på jorden etter en god kamp mot Manchester City sist, men befinner seg i «ingenmannsland» på tabellen, med ti poeng ned til streken og for mange lag med for mange poeng foran seg til å seg sikre spill i Europa neste sesong.