hoiland ankersen
hoiland ankersen

Nå er det backfight i Rosenborg

- Han må være god skal han ta plassen fra meg, sier veteranen med klar hilsen til nykomlingen.

Lerkendal (TV 2 Sporten): Rosenborg har helt siden Mikael Lustig forlot klubben i vinter letet etter en ny back. Torsdag kunne klubben endelig vise frem nysigneringen Peter Ankersen, men dansken går ikke rett inn på laget selv om han er spilleklar.

- Han ser bra ut, men må få tid på seg til å bli kjent med omgivelsene. Det er ingen grunn til å skifte ut Jon Inge Høiland og Micke Dorsin, sier Jan Jönsson etter lørdagens trening på Lerkendal.

Se reportasje i videovinduet over.

- Han skal jobbe hardt for plassen
Veteran Jon Inge Høiland mistet fem måneder av 2011- sesongen på grunn av skade, men har vært naturlig valg på høyreback i alt av kamper så langt i 2012.

- Det er bra Peter er offensiv og vil spille, men han må være god skal han ta plassen fra meg, smiler Høiland til TV 2 Sporten

Les også: Ankersen: - Jeg vil spille i Europa og vinne ligaen

34-åringen spilte i serieåpningen Brann, og får også tillit borte mot Lillestrøm .

- Vi har jo ikke hatt noe konkurranse i år, og det må det være i en klubb som Rosenborg. Det har bare vært Dorsin og meg, nå får vi inn en en ung spiller som kan utvikle seg, sier Høiland.

Ny tillit til Iversen og Chibuike
Trener Jan Jönsson gleder seg over skjerpet konkurransesituasjonen også fremover på banen. Den medfører at storscorer Rade Prica ikke er med fra start søndag.

- Det kan være naturlig å starte som sist med Steffen og John, men så har vi gode innhoppere i Rade Prica og Daniel Fredheim Holm, sier Jönsson, som ikke bekymrer seg for at stjernespillere som Prica kan bli utålmodig av benketilværelsen.

- Det er en hodepine jeg lever godt med, smiler svensken.

Med unntak av Stefan Strandberg (strekk) som erstattes av Simen Wangberg på stopperplass, blir RBK-laget trolig det samme som starten mot Brann i seriepremieren:

Daniel Örlund
Jon Inge Høiland - Jim Larsen - Simen Wangberg - Mikael Dorsin
Borek Dockal - Markus Henriksen - Mohammed Issah - Jonas Svensson
Steffen Iversen - John Chibuike

Se Lillestrøm - Rosenborg direkte på TV 2 eller tv2sumo.no søndag kl. 20.00.

Se også LSK-spillernes hilsen til trønderne: «Let’s kick some trønder ass»