Lars Haugen. (Foto: GRIGORY DUKOR/Reuters)
Lars Haugen. (Foto: GRIGORY DUKOR/Reuters)

Keepertreneren til landslaget fikk hjerteinfarkt under hockeykamp

Nå må Norges keeperhelt klare seg uten sin viktige støttespiller.

Norges keepertrener, Per-Erik Alcèn, fikk hjerteinfarkt under en hockeykamp for nesten tre uker siden og må droppe VM i mai. Et stort tap, konstaterer keeperhelt Lars Haugen.

Haugen tok Norge med storm i buret da Norge spilte seg til kvartfinale i fjorårets VM. Han fikk sjansen i skadefraværet til Pål Grotnes og gjorde sine saker meget bra. I mesterskapet hadde han et imponerende redningssnitt på 92,6 prosent. Suksessen takker han Alcèn for.

– Han betød utrolig mye for meg og for den fremgangen jeg hadde før VM. Han sto og skrek på meg hver dag og fikk meg i form. Fikk meg til å tro på at jeg kunne gjøre noe på det nivået der. En stor del av æren skal han ha for det jeg presterte i fjor, sier Lars Haugen.

Per Erik Alcen og Roy Johansen (Foto: Sigurdsøn, Bjørn/SCANPIX)
Per Erik Alcen og Roy Johansen (Foto: Sigurdsøn, Bjørn/SCANPIX)

I år må Haugen klare seg uten sin viktige støttespiller. Alcèn jobber til daglig i den svenske eliteserieklubben Brynäs, og fikk hjerteinfarkt under kvartfinalekampen mellom Brynäs og Frölunda for nesten tre uker siden. Nå må han ta det med ro og følge mesterskapet fra sofaen.

Ekstra viktig var det derfor for Lars Haugen å få inn en god erstatter. 25-åringen foreslo sin egen keepertrener i Dinamo Minsk som nå slutter seg til laget allerede neste uke.

– For meg betyr det mye. Han kjenner stilen min og vet hva jeg bør jobbe med. Det er klart det var et stort tap å miste «Pekka», men vi får prøve å gjøre det beste ut av det nå som han ikke kan være med i år, sier Haugen.

Haugen har slitt med tillit hos Dinamo Minsk og har tilbrakt mesteparten av tiden hos farmerlaget. 25-åringen tror det kan være en fordel for han å ha med keepertreneren gjennom mesterskapet i Stockholm og Finland.

– Det betyr mye for meg og det vil bety mye for Dinamo også å vise at det ikke bare var flaks under VM i fjor, sier Haugen.