lilii kalv med seks bein (Foto: Peter Schneider/Ap)
lilii kalv med seks bein (Foto: Peter Schneider/Ap)

Se, en kalv med to ekstra bein på ryggen

Har litt mer å gå på...

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Å bli født med to ekstra bein på ryggen er gjerne ikke den beste starten i livet for noen, men for kalven Lilii kan det føre til et liv i bedagelighet, skriver Daily Mail.

Ingen melkeku

Da den spesielle kalven ble født for sju uker siden på en gård i Weissenburg i Sveits, var veterinæren overbevist om at hun ikke ville overleve. Men den beintøffe kalven har trosset alle odds og lever i beste velgående med handikappet sitt.

På grunn av de to ekstra beina, har Lilii en forbøyning i ryggraden, noe som gjør at hun aldri kan bli en normal melkeku.

lilii (Foto: Scanpix)
lilii (Foto: Scanpix)

– Men jeg klarte ikke å avlive henne, for hun var så full av liv, sier bonden, Andreas Knutti til den sveitsiske avisen Blick.

Mutasjon

I stedet vil han beholde henne som et slags kjæledyr, dersom hun holder seg frisk. I sommer skal hun være med resten av flokken på beite til fjells.

I tillegg er hun blitt litt av en kjendis i hjemlandet, takket være omfattende medieomtale.

Mutasjoner hos dyr er slett ikke så uvanlig som man skulle tro. Tidligere i år ble to deformerte sauer født i Georgia, den ene med seks ben, mens den andre hadde to hoder. Også i Belgia og Kina er det født lam med et uvanlig antall ben.

Og i Tyrkia ble det for noen måneder siden født et lam med en ekstra munn i øret.