Nora Mørk (Foto: Andersen, Aleksander/Scanpix)
Nora Mørk (Foto: Andersen, Aleksander/Scanpix)

Se, Nora Mørk er tilbake!

Etter 11 måneder på sidelinjen er håndballyndlingen, Nora Mørk (20), endelig tilbake på parketten.

Nora Mørk, som for alvor slo gjennom på EM på hjemmebane i 2010, har opplevd et voldsomt skademareritt det siste året. Et mareritt som bare er blitt verre og verre.

Først måtte hun operere det ene kneet for jumpers knee etter Champions League-finalen i mai. Deretter måtte hun gjennomgå en ny operasjon i det andre kneet en måned senere. Selv satset hun på comeback i oktober.

Les også: Gossé ble årets spiller: – Det finnes ikke noen større ære

– Et forferdelig år
Så kom nedturen igjen. Hun måtte operere på nytt, og målet var da å være tilbake på parketten over nyttår. Men først nå – 11 måneder etter sin siste kamp – er stortalentet tilbake. Etter at hun i dag fikk klarsignal fra det medisinske teamet var tårene nære ved å komme.

– Det siste året har vært helt forferdelig. Et år fullt av skuffelser, møkk, mange nedturer og jeg har vært langt nede, sier Mørk, før hun endrer tone:

– Tanken på å stå på gulvet igjen gjør at det kiler i magen. Jeg blir litt sånn preget av det, sier Mørk til TV 2 Sporten.

604631

To comeback
Og det i grevens tid. Foran Champions League-semien har Larvik nærmest flere stjerner på tribunen enn på banen. Skadene har skylt over Larvik-troppen som en amputerende bølge det siste året – i tillegg til at flere sentrale spillere har vært gravide.

Se Champions Leagues semifinale mellom Larvik og Buducnost på TV 2 Zebra eller tv2sumo.no, lørdag 16.30

I tillegg er Olga Medvedeva tilbake – bare to måneder etter fødsel.

– Jeg driter i om jeg får noen minutter på banen eller bare på benken. Jeg er bare kjempefornøyd med å være tilbake, sier Medvedeva til Tv 2 Sporten.

– Dødelig i angrep
For Larvik-trener, Ole Gustav Gjekstad, er nyheten om to comeback foran den viktige semifinalen etterlengtet.

Ole Gustav Gjekstad - Larvik. (Foto: Lien, Kyrre/Scanpix)
Ole Gustav Gjekstad - Larvik. (Foto: Lien, Kyrre/Scanpix)

– Comebackene gir spillergruppen større trygghet. Olga kan komme inn og gjøre en god jobb i forsvar, mens Nora allerede er dødelig i angrep. Etter 11 måneder ute holder hun likevel et godt internasjonalt nivå.

Comebacket til Nora Mørk kan også kaste henne inn i diskusjonen om landslagsplass i OL-troppen. Uttaket er tre måneder unna, og det kan bli mye spilletid på Mørk før den tid. Alt er naturligvis avhengig av tilstanden på knærne hennes, men ferdighetene er ikke gjenstand for diskusjon. Nora Mørk er et av de største håndbatalentene landet har sett – og vårt langstrakte land har sett mange.

– Det passer jo bra å komme i gang nå. Jeg har hele tiden jobbet med OL som det klare målet. Jeg har drømmen om OL, og troen på at jeg kan bli frisk til da. Men jeg skjønner at jeg må være helt frisk for at Thorir skal kunne vurdere meg, sier Nora Mørk til TV 2 Sporten.

Troppen til OL tas ut 24. juni.