ABC frakt (Foto: Christian Moen)
ABC frakt (Foto: Christian Moen)

Flyttebyrået stakk av med Randi og Grethes arvegods

Fryktet at TV 2 hjelper deg-kjenningen hadde solgt arven deres etter faren.

– I flyttelasset er det ting etter besteforeldre og oldeforeldre. Tanken på at alt dette kan være tapt er bare så vond, sier Randi Edvardsen Husø.

Etter at faren døde for litt over to år siden hyrte de to søstrene, Randi Edvardsen Husø og Grethe Holthe, inn flyttebyrået ABC frakt til å ta seg av jobben med å rydde ut av barndomshjemmet.

Huset skulle tømmes, vaskes og klargjøres for salg. I tillegg ble de enige med ABC frakt om at firmaet skulle gjøre omfattende arbeider på tomten og sende en del av arvegodset til tre ulike adresser på Østlandet.

Se TV 2 hjelper deg kl. 20.30 torsdager

Les også: Kjøpte loftsleilighet – får ikke flytte inn

Skulle betale 131 000 til flyttebyrået

Sigmund Sletten, som ifølge Brønnøysundregistrene har drevet flyttebyrået siden 1998, kom på befaring i Sandnessjøen og virket veldig tillitvekkende.

– Han var hyggelig og tok seg god tid. Jeg syntes han fremstod profesjonell, sier Grethe.

131.000 kroner skulle ABC frakt ha for jobben. 68.000 av disse ble forhåndsbetalt. I tillegg skulle flyttebyrået overta løsøre fra boet til en verdi av 15.000 kroner. Disse skulle trekkes fra totalsummen.

Les også: Sjekk dette før du skaffer deg flyttebyrå

Saken fortsetter under bildet.

ABC-frakt (Foto: Christian Moen)
ABC-frakt (Foto: Christian Moen)

Jobben skulle vært ferdig 10. september – fortsatt ikke fullført

Arbeidene skulle være ferdige 10. september, men på det tidspunktet hadde Sletten knapt begynt på jobben. Alt ble utsatt, og selv om huset ble tømt og vasket måtte søstrene selge uten de ekstra utbedringene Sletten hadde lovet. Huset ble solgt med tap, og langt under takst.

– Vi kunne ikke utsette det lenger, forteller Grethe oppgitt.

Arbeidene i Sandnessjøen ble altså aldri fullført, men det verste var at arvegodset heller ikke ble levert. Etter hvert ble det også umulig for søstrene å få tak i Sigmund Sletten.

Les også: Betalte 40.000 for å få flyttelasset ødelagt av Kaarvands

Savner arvegodset etter faren

Sletten har ifølge søstrene kommet med en rekke unnskyldninger for hvorfor arbeidet var forsinket. Han skal ha sagt at det var midd i flyttelasset, at været var for dårlig, at han hadde påtatt seg for mange oppdrag, og at det hadde vært dødsfall i familien.

– Det er helt fortvilt, disse tingene er jo alt vi har igjen etter pappa, sier Randi.

Saken fortsetter under bildet.

ABC-frakt (Foto: Christian Moen)
ABC-frakt (Foto: Christian Moen)

Saken etterforskes av Politiet

Etter et halvt års venting på arvegodset har søstrene fått nok. De har politianmeldt saken. Politistasjonssjef Snorre Haugdahl i Steinkjer, der Sletten bor, bekrefter at Sletten har vært inne til avhør.

– Forholdet er anmeldt som underslag av løsøre. Vedkommende har vært inne til avhør, og han har gitt uttrykk for at han ønsker å ordne opp i saken, sier Haugdahl til TV 2 hjelper deg.

Steinkjer-politiet bistår Alstadhaug og Leirfjord lensmannskontor, som etterforsker saken.

Se også: Flyttebyrået nektet å erstatte knust servise

Sletten overrasker søstrene

Men selv om politiet har snakket med Sletten har Forbrukerrådet hatt større problemer med å få ham i tale. De har flere ganger skrevet til ABC frakt, men Sletten har kategorisk latt være å svare på deres henvendelser. Paal Bjønnes, som er seniorrådgiver i Forbrukerrådet liker den slags dårlig.

– Her har ABC frakt helt klart ikke gjort jobben sin. Deler av jobben er ikke utført i det hele tatt. Det vil si at kundene kan kreve pengene tilbake for den delen av jobben som ikke er utført, eller mangelfullt utført, sier Bjønnes.

Etter at TV 2 hjelper deg tar tak i saken får Sletten plutselig fart på seg. Arvegodset dukker opp, og søstrene kan puste lettet ut. Imidlertid kan ikke Sletten gi noen god forklaring på hvorfor han har ventet et halvt år med å levere godset.

Les også: Snekker skylder Stian og Anita 91.000

Saken fortsetter under bildet.

ABC-frakt (Foto: Arkiv TV 2 hjelper deg)
ABC-frakt (Foto: Arkiv TV 2 hjelper deg)

Kan ikke forklare forsinkelsene

I en mail hevder han at det var midd i flyttelasset, og at det skapte problemer for ham. Han sier også at han mener at kundene var vanskelige. Ut over det ønsker ikke Sletten å svare på TV 2 hjelper deg spørsmål.

Men det er ikke første gangen ABC frakt og Sigmund Sletten har vært i TV 2 hjelper degs søkelys. I 1999 lagde vi en sak om et flyttelass som hadde blitt ødelagt etter at en flyttebil krasjet. Den gangen hadde kunden store problemer med å få utbetalt erstatning for skadene.

Se også: Topp moderne hus ble ulevelig «badstue»

ABC frakt med falsk firmaadresse

ABC frakt har i dag registrert firmaadresse på Tiller utenfor Trondheim. På den adressen de oppgir holder det i dag til et bakeri. En representant for bakeriet bekrefter at Sletten tidligere har leid lokaler i bygget, men at ABC frakt flyttet før årtusenskiftet.

– Dette bekrefter jo at det er et useriøst firma. Det er frekt, sier Grethe om denne opplysningen.

Fortsatt har ikke søstrene fått tilbake penger for arbeidene som ikke ble gjort på huset i Sandnessjøen. De har nå klaget saken inn for Forbrukertvistutvalget.

Les også: Leiligheten krympet 18 kvm etter at de flyttet inn

flytt3 (Foto: Faksimile)
flytt3 (Foto: Faksimile)

Trenger du vår hjelp? Send en mail til hjelperdeg@tv2.no

Følg oss på Facebook og Twitter