Lørenskog, Stavanger (Foto: Solum, Stian Lysberg/SCANPIX)
Lørenskog, Stavanger (Foto: Solum, Stian Lysberg/SCANPIX)

Lørenskog er finaleunderdog: – Perfekt med tung oppladning

TV 2s ekspert har Stavanger Oilers som NM-favoritter. – Nesten perfekt for oss, kontrer Lørenskog.

Forrige uke ble Lørenskog klar for sluttspillfinale da de slo ut Vålerenga etter forlengning. Mandag kveld går startskuddet for finalerunden i Stavanger, med Oilers som klare favoritter.

Se Stavanger – Lørenskog på TV 2 SPORT 1 og TV 2 Sumo kl. 18.50

– Jeg vil holde Stavanger Oilers som 70–30 prosent sjanse for å vinne. Det er fordi de har hjemmebanefordel, og fordi de har slått Lørenskog i alle kampene i år. Også i Lørenskog, sier TV 2s hockeyekspert Bjørn Erevik.

Les også: Derfor vinner Oilers sluttspillet

Ikke skremt av hjemmestatistikken
Oilers har ikke tapt én kamp på egen is siden 15. januar 2011, og er ubeseiret på de siste tolv innbyrdes oppgjørene. Kampoppsettet for finalen gir Oilers en fordel med hjemmekamp i første og tredje kamp og eventuelt i en femte og syvende kamp.

Det betyr at Oilers kan tape alle kampene borte, og fortsatt vinne hvis de beholder den fenomenale statistikken på hjemmebane.

– De kampene vi har spilt i Stavanger i år har vært veldig jevne, og flere av dem har blitt avgjort etter straffeslag eller forlengning. Vi er absolutt ikke redde for å dra til Stavanger å spille, og til nå har vi vært bedre borte enn hjemme i sluttspillet. Det er noe jeg håper vi kan ta med oss inn i finalene, sier Lørenskog-trener David Livingstone til tv2.no.

Vi må helt tilbake til 21. oktober 2010 for å finne forrige Lørenskog-seier mot Oilers, men den var til gjengjeld i Stavanger.

Erevik mener at troen på seier blir den største utfordringen for Lørenskog.

– Jeg tror det viktigste blir at Lørenskog må ha troen på seier. Årets seriekamper har vært jevnspilte affærer, men Oilers har alltid trukket det lengste strået. Derfor er det viktig at Lørenskog-spillerne går på isen og virkelig tror at de kan vinne over sju kamper, sier Erevik.

Les også: Lørenskogs målhelt: – Jeg kunne ikke føle beina mine

Perfekt oppladning
Hverken Oilers-trener Petter Thoresen eller Lørenskog-trener Livingstone tror at sesongens innbyrdes oppgjør påvirker utfallet av de forestående kampene i for stor grad. Men Thoresen innrømmer at det er godt å tenke at det ikke er motsatt.

– Det er selvsagt godt for oss å vite at vi ikke har tapt mot dem i år, hverken hjemme eller borte. Det gir oss selvtillit, men det har vært veldig jevne kamper. Likevel er det kjekt at vi har marginene med oss, og det er greit å ha med i bagasjen, forteller Thoresen til tv2.no.

Begge lagene fikk en ukes hvile etter kvartfinalen, men Lørenskog måtte ut i to ekstra kamper for å avgjøre sin semifinale. Livingstone tror ikke det skal ha noe å si foran mandagens første finalekamp, og mener det heller er motsatt.

– I og med at vi vant forrige uke tror jeg ikke det har noe å si. Det er nesten perfekt for oss å ha hatt fire dager til neste kamp, både med tanke på å fortsatt være i kampmodus og med tanke på at vi kan hvile spillerne våre, forklarer Livingstone.

Les også: Her får Vålerenga-spilleren se seg selv - tatovert på en supporterlegg

Kan ikke hvile seg til NM-gull
Ifølge Thoresen har laget hans hatt godt av pausene, men forteller at gutta hans ikke bare har ligget med beina høyt og sett de andre lagene slite seg ut på vei til finalen.

– Vi har brukt tiden til å gjennomføre kvalitetstreninger og har også slappet av med kvalitet. Det er like viktig å slappe av, spise godt og restituere, men vi vil ikke ha på oss at vi kan hvile oss inn til seier. Vi vil ikke prøve å snakke oss vekk fra noe favorittstempel, men vi kan absolutt ikke lene oss tilbake og ta seieren på forskudd, fastslår Thoresen.

Hervik gir Oilers et klart favorittstempel, men tror ikke laget kan feire før påske. Til det er lagene for jevne.

– For at Lørenskog skal kunne vinne må alle spille opp mot sitt aller ypperste, samtidig som at Oilers ikke gjør det. Keeperduellen blir nok avgjørende, da jeg mener at Penker er den beste av de. Lørenskog har erfaringen og mannskapet til å vinne, og jeg blir overrasket hvis det ikke blir fem eller seks kamper før Oilers til slutt avgjør, avslutter hockeyekspert Erevik.

Les også: Oilers til sluttspillfinale

Slik spilles finalene:

1. finale mandag 2. april
19.00 Stavanger – Lørenskog

2. finale onsdag 4. april –
19.00 Lørenskog – Stavanger

3. finale lørdag 7. april (påskeaften) –
16.00 Stavanger – Lørenskog

4. finale mandag 9. april (2. påskedag) –
17.00 Lørenskog – Stavanger

5. finale onsdag 11. april –
Stavanger – Lørenskog

6. finale fredag 13. april –
Lørenskog – Stavanger

7. finale søndag 15. april –
Stavanger – Lørenskog