Raio Piiroja (Foto: Kallestad, Gorm/SCANPIX)
Raio Piiroja (Foto: Kallestad, Gorm/SCANPIX)

Politiet avviser å ha tatt ut Piiroja-tiltale

– Avventer sluttføringen av etterforskningen før endelig beslutning i påtalespørsmålet gjøres.

Kemneren i Fredrikstad tok i fjor arrest i Raio Piirojas eiendom i Fredrikstad. Det er mistanke om skatteunndragelse i millionklassen. Bortsett fra tiltalte Piiroja er sju personer siktet i saken rundt FFKs tidligere midtstopper.

Torsdag meldte Fredriksstad Blad at politet har bestemt seg for å tiltale Paio Piiroja. Det tilbakeviser de nå i en pressemelding.

– Det som er skrevet om at beslutningen om tiltale er tatt er ikke korrekt. Politiet avventer sluttføringen av etterforskningen før endelig beslutning i påtalespørsmålet gjøres, opplyser politiadvokat Kåre Solvoll i Østfold politidistrikt i en pressemelding,

Men politiet nærmer seg å ferdigstille etterforskningen.

– Mistanken er styrket mot de vi opprinnelig startet etterforskning mot og vi tar sikte på en ferdigstillelse av etterforskningen av denne delen av saken i april, sier Solvoll.

LES: Vitesse skjermer Piiroja på grunn av skattetrøbbelet
LES: Morgan Andersen: - Jeg skal anmelde politiet for maktovergrep

Flere kan bli tiltalt
Ifølge Fredriksstad Blad har skatt Øst har gravd frem opplysninger, som politiet har bearbeidet og etterforsket videre. Flere personer er under etterforskning.

– Det ligger foreløpig an til at det kan tas ut tiltale, samtidig er det aktuelt å innstille til en foretaksstraff til klubb og/eller selskap, sier Solvoll.

Under arbeidet med denne saken, har det også dukket opp andre avtaler som det er naturlig for politiet å se nærmere på.

– Vi kan bekrefte at det har dukket opp andre saker som omhandler overganger som vi ser og skal se nærmere på. Dette vil vi naturlig nok bruke mer tid for å etterforske og vi kan ikke i dag si noe om det videre tidsaspektet, sier Solvoll.

LES: – Nesten umulig for norsk politi å bevise lovbrudd i Estland
LES: – Helt vanlig å kamuflere lønn som stipend for å slippe skatt

Disse sju er siktet i Piiroja-saken: Morgan Andersen, Bjørn Jensen, Per Kristian Olsen, Frode Kværneng, Joacim Jonsson, Per-Erik Jacobsen og Robert Nilsson.