sjampis
sjampis
TØFF MOTSTAND: Halsum gjengen får tøff motstand i CL kvalikken. (Foto: Sørbø, Krister/NTB scanpix)
TØFF MOTSTAND: Halsum gjengen får tøff motstand i CL kvalikken. (Foto: Sørbø, Krister/NTB scanpix)

Her blir gullhelten dynket i øl og sjampis

Kent Robin Tønnesen (20) scoret ti mål og ble den store helten da Haslum vant seriefinalen mot Elverum.

Haslum – Elverum 30-28

Erlend Mamelund kan reise til proffeventyret i utlandet med nok et gull i lomma. Men han kan fort oppleve at hans 20-årige lagkamerat, Kent Robin Tønnesen, følger etter.

sjampis
sjampis

Haslums største stjerne ble nemlig markert gjennom hele kampen av et heltent Elverum-lag. Men da sto 20-åringen frem og banket inn ti scoringer bak en meget god Morten Nergaard i Elverum-buret – og det etter 14 dager uten trening.

ølogsjampis2
ølogsjampis2

Seriefinalen skulle imidlertid ikke bli en enkel oppgave for bæringene – som onsdag kveld tok sitt femte gull på rad.

Haslum åpnet best
I seriefinalen virket gjestene vel tente i første halvdel av kampen. Mens ballene hamret i blokka fra bakspillerne, og kantenes trickskudd havnet utenfor stengene, holdt Morten Nergaard gjestene inne i kampen om seriegullet.

På stillingen 11-9 i favør Haslum, ledet Nergaard målvaktskampen 9-3.

I pausen varslet Christian Berge at Elverum-spillerne skulle roe ned og spille som et lag. Den advarselen skulle Haslum ha tatt på alvor. I andre halvdel var det nemlig et langt mer samlet Elverum som entret parketten.

604346

Iskalde på tampen
Det var imidlertid Haslum som åpnet best også i den andre omgangen, og var på det meste oppe i en firemålsledelse. Men i overtallsspill kom gjestene endelig ajour, og tok ledelsen for første gang i kampen etter 40 minutter.

Kampen fortsatte med en enorm nerve der lagene vekslet på å ha overtaket. Men så tok banens mest fryktede spiller ansvar. Da Haslum så ut til å miste grepet, ett mål bak og i undertall - viste Erlend Mamelund hvorfor han er på vei til en av verdens beste klubber, og scoret tre på rad.

Men Kent Robin Tønnesen viste at han fort kan følge etter. Mens Mamelund ble markert stort sett gjennom hele kampen, hentet Tønnesen og Nicolay Hauge frem skuddteknikken selv Nergaard måtte gi tapt for.

Haslum viste klasse og iskalde takter i dramaet som utspilte seg mot slutten av seriefinalen, og dro til slutt i land seriegullet i Postenligaen.

For Elverum ble det sølv for tredje gang på rad. Bronsemedaljene gikk til Drammen, mens Follo må spille kvalifiseringskamper for å forsøke å holde plassen i Postenligaen.

Ned til 1. divisjon rykker HK Herulf Moss og Sandefjord Håndball.