test av mobil (Foto: Charlotte Midtbø)
test av mobil (Foto: Charlotte Midtbø)

Mobilekspert advarer mot elendig telefon

– Tjukk, klumpete, usexy og dårlig. Den er rett og slett et dårlig kjøp.

Bruken av mobil blant unge har eksplodert, nå har nesten alle 10-åringer mobil.

Derfor har Amobil.no, på oppdrag fra TV 2 hjelper deg, testet 10 ungdomsmobiler.

– Felles for mobilene i testen er at de er rimelige, så de passer for ungdommer som kanskje har en litt slunken lommebok, sier Espen Irwing Swang, testansvarlig hos Amobil.no

Alle mobilene i testen er smarttelefoner til under 3000 kroner, og Swang er imponert over hvor bra telefoner du faktisk kan få i denne prisklassen.

Men en av mobilene, ZTE Tania, er helt elendig.

Se hele testen her: Dette er den råeste ungdomsmobilen

Advarer mot testtaperen

Testens soleklare vinner, og Norges beste ungdomsmobil, ble Sony Ericsson Arc til 2750 kroner. Testens taper ble ZTE Tania, som koster nesten det samme, 2500 kroner.

– Jeg synes jo det er et ran å ta like mye betalt for ZTE Tania som for vinneren i testen, sier Swang.

ZTE Tania er den første Windows-telefonen fra det kinesiske selskapet som kom inn i norske mobilbutikker for et par år siden.

– Telefonen har veldig lite minne som du kan lagre musikk, videoklipp, bilder og sånne ting på, sier en tydelig skuffet Swang.

Mobilen har operativsystemet Windows Phone og har kun plass til fattige 4 GB til å lagre ting på. Det kjipe er at du ikke har mulighet til å kjøpe mer plass med et ekstra minnekort.

Les også: Organiser livet ditt med disse appene

Stor og klumpete

Heller ikke designet på ZTE Tania imponerer mobileksperten.

– Den er tjukk, klumpete, stor, tung og usexy. Den vil jeg rett og slett advare mot, sier Espen Irwing Swang, testansvarlig hos Amobil.no

ZTE Tania er i bunn og grunn en av de svakeste nyeste smarttelefonene Amobil.no har sett på en stund. Skjermen er også en av de blasseste de har sett i en ny telefon de siste par årene.

Det mest positive Swang kan si om mobiltelefonen er at det er en Windows-mobil med stor skjerm. Men elendig kamera, svakt batteri og lite minne sender ZTE Tania hodestups til bunnen av resultatlista.

– Den har håpløs batterikapasitet, er treg og har få applikasjoner. Denne ville ikke jeg brukt pengene mine på, den er rett og slett et dårlig kjøp, sier Swang.

Se også: App-guiden: Disse racing-spillene er de aller råeste

espen-vinner-klar (Foto: Camilla Brække)
espen-vinner-klar (Foto: Camilla Brække)

Trenger du vår hjelp? Send en mail til hjelperdeg@tv2.no

Følg oss på Facebook og Twitter