GJENBRUKSPRINSESSEN: Mette Marit valgte å gå for gjenbruk under polarmiddagen på Skaugum tirsdag.
GJENBRUKSPRINSESSEN: Mette Marit valgte å gå for gjenbruk under polarmiddagen på Skaugum tirsdag.

Kjenner du igjen denne kjolen?

– Viser at kronprinsessen følger med i tiden, sier TV2.nos moteekspert om Mette-Marits gjenbruk.

MED SAMME KJOLE: Mette-Marit hadde første gang på seg den kremhvite
  kjolen med perledetaljer under Ungdommens bystyremøte i Oslo Rådhus i
  2010.
MED SAMME KJOLE: Mette-Marit hadde første gang på seg den kremhvite kjolen med perledetaljer under Ungdommens bystyremøte i Oslo Rådhus i 2010.
Du har kanskje sett denne kjolen før? Kronprinsesse Mette-Marit valgte nemlig å gå for gjenbruk under tirsdagens polarmiddag på Skaugum. Viktig, flott og moteriktig, mener ekspertene.

Hva synes du om Mette-Marits gjenbruk? Si din mening i avstemningen under!

LES OGSÅ: Kronprinsparet hyllet polfarer (17) på Skaugum

Søtt og rocka

Under tirsdagens æresmiddag for den unge polfareren Parker Liataud på Skaugum valgte Mette-Marit samme kjole som hun hadde på seg under Ungdommens bystyremøte i Oslo rådhus i 2010. Og mens den knelange, kremhvite kjolen med perledetaljer på brystet ble stylet med en lavendelfarget cardigan i 2010, valgte kronprinsessen denne gangen en svart cardigan til.

LES OGSÅ: Kjenner du igjen denne modellen?

– Den svarte cardiganen står i fin kontrast til det kremhvite, og gir den søte kjolen et litt rocka og tilbakelent uttrykk. Kombinasjonen svart og hvitt gir et sterkt grafisk uttrykk, som er helt riktig denne sesongen, sier moteekspert i tv2.no/mote, Ida Elise Eide Einarsdóttir.

LILLA PÅ BALL: Mette-Marit i lilla kåpe under Gallamiddag på
  Akershus slott i forbindelse med Nansen-året 2011.
LILLA PÅ BALL: Mette-Marit i lilla kåpe under Gallamiddag på Akershus slott i forbindelse med Nansen-året 2011.

LILLA KÅPE: Mette-Marit hadde på seg en lilla kåpe under NHOs
  årkonferansemiddag i Operan i Oslo i 2010.
LILLA KÅPE: Mette-Marit hadde på seg en lilla kåpe under NHOs årkonferansemiddag i Operan i Oslo i 2010.

Med svigermor som læremester

Og det er ikke første gang kronprinsessen velger gjenbruk. For til tross for sin dyre smak og sine mange og eksklusive designerplagg, bruker Mette-Marit ofte sine favorittplagg om igjen.

– Det blir alltid store oppslag når kronprinsesse Mette-Marit dukker opp i en av sine nyervervelser fra Pucci eller Valentino ofte med antatt pris og det hele. Men vår unge kronsprinsesse har også noen favorittplagg som hun bruker igjen og igjen. Selv synes jeg det er flott at hun viser at hun også satser på gjenbruk, som på Skaugum tirsdag kveld, skriver kongehusekspert, Kjell Arne Totland i en sms til tv2.no/mote.

LES OGSÅ: Tone Damli: Vildu se ut som denne dama?

– Her har Mette-Marit den aller beste læremester i sin svigermor, dronning Sonja, som alltid har vært en mester i gjenbrukens kunst. Under dronningjubileet i Danmark tidligere i år dukket Sonja for eksempel opp i to gallakjoler som var mer enn 20 år gamle, og ble likevel kåret til en av festens aller mest elegante, skriver Totland.

Gjenbruksprinsessen

– Mette-Marit er i ferd med å bli Norges gjenbruksprinsesse. Det at hun bruker kjolene sine flere ganger tyder på at kronprinsessen følger med i tiden. Gjenbruk er på moten, og ikke minst sender det ut riktige signaler, sier motekspert i tv2.no/mote, Ida Elise Eide Einarsdóttir.

– Jeg synes Mette-Marit har en utrolig fin balanse mellom det å kle seg respektabelt og samtidig utfordre de vanlige konvensjonene. Jeg er veldig begistret for hvordan hun utmerker seg visuelt med tanke på at hun er kongelig. Hun har gjort monarkiet «kult» igjen, og balanserer både væremåte og sin måte å kle seg på med perfeksjon, sier stylist Storm Pedersen til tv2.no/mote.

LES OGSÅ: Hun bruke 45 000 kroner i måneden på utseende

– At hun bruker samme kjole flere ganger spiller ingen rolle i mine øyne. Kan tenkes at det er viktig for henne å vise at når hun bruker såpass mye penger på klær, så er det klær som ikke bare er til engangsbruk. Jeg synes det er veldig viktg at hun i sin rolle blir respektert for å bruke de pengene hun gjør på sine kreasjoner. Hun er en utrolig viktig ambassadør for Norge og ovenfor sin rolle som beskytter, og hennes klesbudsjett samsvarer svært godt med de sosiale kodene som gjelder på det internasjonale plan. Hun har en viktig posisjon, med viktige budskap, og da må hun få bruke de pegene som kreves i sin posisjon, avslutter Storm.

LES OGSÅ: På shoppingferie med jentene

Den siste tiden har det vært fokus på Mette-Marits dyre designervaner, og tidligere i år skrev God Kveld Norge om kronprinsessens designerveske med en prislapp på 64 000 kroner.

– Jeg tror det er høy toleranse for at kronprinsessen velger eksklusiv design. Når det er sagt kan luksusvarer og overdreven bruk av eksklusiv design gi litt feil signaler og gjøre at kronprinsessen kanskje distanserer seg litt fra folket, sa moteekspert i tv2.no/mote, Ida Elise Eide Einarsdóttir til God Kveld Norge.