cerup
cerup

Mesternes-Linda: – Barna mine betyr alt for meg

OL-vinnerens liv fikk nytt perspektiv etter at hun ble mamma.

Mesternes mester-deltaker Linda Cerup-Simonsen er mamma til barna Silje (9) og Frithjof (12).

Barnna betyr alt

Etter at hun la opp som aktiv seiler har hun flyttet til Danmark og slått seg ned der med mann og familie i København.

Det er fantastisk å se de utvikle seg og vokse opp, og gjøre fremskritt. Det er det største som har skjedd meg, det største i livet mitt så absolutt.

– Jeg trives veldig godt i mammarollen, jeg er så heldig som har så deilige barn, sier hun til «God kveld Norge».

Da hun var aktiv seiler og vant OL-gull i europajolle i Barcelona i 1992 var hun kjent som Linda Andersen. Nå er det barna som har hovedprioritet.

– Det er fantastisk å se de utvikle seg og vokse opp, og gjøre fremskritt. Det er det største som har skjedd meg, det største i livet mitt så absolutt. Som idrettsutøver tror jeg det er sunt å få fokus vekk fra seg selv etter at karrieren er over. Det blir fort barnet som blir det viktigste, det er ikke deg lenger. Det var en stor overgang å gi alt til barnet. Det var ikke noe problem, men man kommer raskt i en annen fase av livet.

Ønsker at barna blir toppidrettsutøvere

Linda har røket ut av «Mesternes mester», men forteller at hun kjenner et sterkt konkurranseinstinkt ennå. Allikevel har livet fått en ny dimensjon etter at hun ble mamma.

– Det viktigste for meg er å ha et godt, tett og fortrolig forhold til barna mine. De betyr veldig mye for meg.

Nå håper hun at barna kanskje ønsker å følge i hennes fotspor.

– Barna mine holder også på med seiling. Nå er det viktigste at de blir trygge på vannet, og jeg trener dem i den lokale seilklubben hjemme i Danmark. Jeg anbefaler dem å begynne med toppidrett. Jeg følger dem over alt og på trening og aktivitet. Og gleden ved å mestre. Jeg presser dem ikke, men vil gi dem muligheten til å føle på om de vil gjøre det. Jeg kan bidra med mye på sidelinjen og de kan ha det gøy og føle glede.

Glad i å trene

Ved siden av å oppdra to barn har Linda en karriere som møbeltapetserer.

– Jeg jobber som møbeltapetserer. For fire år siden skiftet jeg jobb fra å holde på med marketing. Nå har jeg funnet min greie og har kommet på riktig hylle.

Og treningen har hun heller ikke gitt slipp på.

– Jeg har alltid holdt meg i form. Dt var ikke lenge etter at jeg hadde født at jeg var ute og løp. Jeg løp stafetter og alt mulig.