Åtte års fengsel for drapsforsøk på kona

En 48 år gammel mann er i Nedre Romerike tingrett dømt til åtte års fengsel for drapsforsøk, gjentatte voldtekter, trusler og krenkelser mot sin 32 år gamle kone.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Mannen er også dømt til å betale erstatning på 342.407 kroner og oppreisning på 150.000 kroner til sin tidligere kone, skriver Romerikes Blad.

Kona hadde allerede forlatt ektemannen da knivstikkingen fant sted i januar 2011. Etter flere uker i utlandet var hun tilbake i Norge og oppholdt seg på et krisesenter. Da hun skulle gjøre noen ærend, valgte hun å dra til Lillestrøm ettersom mannen bodde på Strømmen.

LES OGSÅ: Mann tiltalt for drapsforsøk på kone på kjøpesenter

Likevel traff hun ektemannen, som ville ha henne med seg hjem. Da hun nektet dette, skal mannen ifølge dommen ha sagt: «Ser du ringen min, den skal i graven sammen med deg».

Etter å ha gått et par meter fra stedet der hun møtte mannen, skal hun ha kjent et kraftig støt i ryggen.

«Hun snur seg og ser at tiltalte har en kniv. Hun kjenner flere støt mot kroppen og faller på gulvet. Etter dette husker hun ikke mer av selve hendelsen på Lillestrøm Torv», heter det i dommen. Retten mener de seks knivstikkene fra 48-åringen var målrettede.

En kirurg var tilfeldigvis på kjøpesenteret samtidig og tok seg av kvinnen. Hun tilbrakte en måned på sykehus og deretter flere måneder i rehabilitering.

(©NTB)