krekar-frifot-F - Krekar fortsatt på frifot

Mulla Krekar var tirsdag fortsatt på frifot etter at han mandag ble dømt til fem års fengsel for drapstrusler.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Etter at dommen hadde falt, ble han kjørt hjem av Politiets sikkerhetstjeneste (PST). Ifølge Aftenposten vurderer tjenesten fortløpende om han skal pågripes.

– Det er en vurdering de har fremmet hele tiden. Han er ikke pågrepet fordi lovens vilkår for å gjøre det ikke er til stede. Dommen er ikke rettskraftig, og det kan lett komme endringer i den både i lagmannsrett og for den saks skyld Høyesterett. Det er ingen endring i hans livssituasjon. Han bor fortsatt på sin hemmelige adresse, sier en av Krekars to forsvarere, advokat Arvid Sjødin, til NTB.

Etter domsavsigelsen mandag ettermiddag gjorde mullaen det klart at han bare ville uttale seg om dommen til den arabiske TV-kanalen Al Jazeera. Ved 19.30-tiden mandag dukket han opp i TV 2s lokaler på Karl Johans gate i Oslo sammen med to journalister fra kanalen for å snakke på link med en reporter fra Al Jazeeras hovedkvarter i Doha i Qatar.

På vei ut av resepsjonen ba et filmteam fra TV 2 mullaen om en kommentar til dommen. Krekar ble sint og slo til mikrofonen journalisten holdt i hånden og deretter fotografens kamera som ifølge kanalen ble ødelagt. Hele opptrinnet ble filmet.

TV 2 vil anmelde forholdet til politiet. (©NTB)