us-paki-møte-F - Obama forsøker å blidgjøre Pakistan

USAs president Barack Obama oppfordret Pakistan til å fortsette å ha et tett forhold til USA da han tirsdag møtte den pakistanske statsministeren Yusuf Gilani.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Obama understreket også at USA respekterer Pakistans suverenitet, og sa at verken USA eller Pakistan ønsker at atomvåpen skal havne i hendene på terrorister.

Gilani svarte med å si at han satte pris på at USA respekterer Pakistan, og at Islamabad ønsker å samarbeide tettere med USA for å skape stabilitet i Pakistan og Afghanistan

Obama og Gilani møtte hverandre tirsdag på det internasjonale toppmøtet om atomsikkerhet i Seoul i Sør-Korea, og det var første gang USA og Pakistan har hatt direkte samtaler på så høyt nivå siden Osama bin Laden ble likvidert av amerikanske spesialstyrker i Pakistan i mai i fjor.

Aksjonen mot al-Qaida-lederen ble gjennomført uten at pakistanske myndigheter angivelig visste noe om det, noe som førte til at det allerede dårlige forholdet mellom de to landene ble ytterligere forverret.

Pakistan har lenge også vært svært kritisk til amerikanske luftangrep mot antatte skjulesteder for al-Qaida- og Taliban-grupper i de lovløse områdene nordvest i Pakistan, angrep som ifølge pakistanske myndigheter har tatt mange sivile liv. (©NTB)