Espen Ruud (Foto: MICHAEL KOOREN/Reuters)
Espen Ruud (Foto: MICHAEL KOOREN/Reuters)

Ruuds og Reginiussens sjef sparket

Den danske storklubben OB valgte mandag å kvitte seg med trener Henrik Clausen.

Den fynske klubben ligger på en svært skuffende 9. plass i dansk Superliga og har bare samlet 26 poeng på 22 kamper.

Tore Reginiussens og Espen Ruuds klubb ligger foreløpig med trygg avstand til nedrykkssonen (åtte poeng over), men det skiller hele 19 poeng opp til serieleder FC København. Siden den danske toppdivisjonen startet opp igjen i begynnelsen av mars er det kun blitt ett poeng på fire kamper. OB tapte 2-4 på hjemmebane mot tabelljumbo Køge søndag.

– Man trenger ikke være atomfysiker for å komme fram til at dette kunne skje. Det er selvfølgelig veldig, veldig ergerlig, men nå handler det om å se framover både for klubben og meg, sa Henrik Clausen.

– Ut ifra de forutsetningene vi har hatt synes jeg vi har gjort svært mange fornuftige ting. Jeg skal være ærlig og si at hver gang jeg har tatt ti beslutninger, så har ni av dem vært gode. Men noen ganger er det en og annen ting man gjerne skulle gjort på en annen måte.

Klubbdirektør Thomas Christensen uttalte ifølge Ritzau at det var hans plikt å handle – og dermed kvitte seg med treneren slik situasjonen er. Sportsdirektør Poul Hansen tar over treneransvaret i klubben ut sesongen. (©NTB)