kath_680
kath_680

Kathrine Sørland om den tunge tiden etter fødselen

– Kunne jeg ikke bare stappe ham tilbake igjen? Se åpenhjertig Kathrine Sørland i «Skogheim flytter inn».

I kveldens episode av «Skogheim flytter inn» drar programleder Kristin Skogheim på overnattingsbesøk hos Kathrine Sørland.

Katrine bor på Nesøya sammen med ektemannen Andreas og deres lille sønn Leon på tre år.

Etter at hun fikk Leon gikk Kathrine ut og fortalte at hun hadde en deresjon etter fødselen.

– Jeg mistet meg selv oppi det hele, og jeg mistet litt lysten på alt egentlig, sier Kathrine og forteller at hun ikke kjente den berømte morsfølelsen etter fødselen.

– Jeg syntes det bare var stress og jeg tenkte «kunne jeg ikke bare stappe han tilbake igjen?», sier en åpenhjerting Kathrine til Kristin Skogheim.

Se Kathrine Sørland på «Skogheim flytter inn» øverst!

– Skal jeg være «stuck» med han?

Hun forteller om da hun og ektemannen skulle kjøre hjem fra sykehuset og hun satt i baksetet sammen med babyen.

– Jeg tenkte «hva skjer nå? Skal jeg være «stuck» med han i de neste 18 årene?» Tenk at jeg tenkte sånn. Det er helt grusomt egentlig, men jeg tenkte det, sier Kathrine som fikk veldig mange positive reaksjoner etter at hun gikk ut og var åpen med dette – noe som var vanskelig for henne å være i utgangspunktet.

– Jeg så på de følelsene mine som noe udiskuterbart. Jeg syntes det var litt flaut å si høyt ut at jeg ikke mestret dette så bra, sier Kathrine og forteller at hun alltid har vært en person som vil at det skal virke at hun har det bra utad.

– Jeg er et fasademenneske vet du, sier hun.

Se Kathrine fortelle om fødselsdepresjonen øverst!

Ville bli dyrlege – ble modell

Som 15-åring fikk Katrine Sørland modellkurs av sine foreldre. Det første modelloppdraget var for Som 15-åring fikk Katrine Sørland modellkurs av sine foreldre. Det første modelloppdraget var for Skjæveland ullvarefabrikk i bitende kulde ved en foss hvor håret frøs til is og hun pådro seg neglebit.

– Jeg hadde blitt modell og var lykkelig for at drømmen var oppfylt så jeg frøs gjerne og klaget ikke, sier en lattermild Katrine Sørland til programleder Kristin Skogheim der de to sitter og mimrer hjemme ved Katrines kjøkkenbord.

Men Katrine hadde og en annen hemmelig drøm da hun var yngre. Hun ville bli dyrlege, men selvtilliten sviktet. Selvtillit fikk hun derimot av å jobbe som modell, så det ble hennes yrke. I 2002 vant hun Frøken Norge-konkurransen og hun deltok i Miss World-konkurransen i Nigeria.

Se «Skogheim flytter inn» på TV 2 i kveld klokken 20.00!