Eieren selv kaller den
Eieren selv kaller den "verdens kuleste Volvo" og det vil nok mange være enige i. Nå er super Amazonen lagt ut til salgs. (Foto: Privat/mobile)

Amazon: Denne gamle Volvoen koster 700.000 kroner

... og det er det noen veldig gode grunner til!

Da den første gang ble registrert i august 1969, var denne Volvo Amazonen en drømmebil for familier med stort plassbehov. En ekte "Herregårdsvogn", stor og trygg og fornuftig.

Det Amazonen absolutt ikke kunne sies å være, var spesielt rask. Men akkurat dette eksemplaret er virkelig noe for seg selv.

Jobber for Koenigsegg

Svenske Mattias Võcks jobber for superbil-produsenten Koenigsegg. Og han har laget en Amazon helt utenom det vanlige - en bil som nå ligger ute til salgs på rubrikknettstedet mobile.de. Bilen debuterte i 2006 og har senere vinnet flere priser. Og den ble legendarisk etter en Youtube-video der den gikk rett i strupen på en Ferrari (videoen kan du se lenger ned).

Klikk her for å se annonsen på bilen

Prisforlangende: 89.300 Euro, eller rundt 700.000 kroner. Og det skulle ikke forundre oss om han får det!

Hva har så Mattias gjort med den en gang fornuftige stasjonsvognen? Jo han har kastet ut originalmotoren og klarte å manøvrere en blodtrimmet 3-liters rekkesekser fra Volvo 960 med rundt 800 hestekrefter inn mellom forskjermene.

SE OGSÅ: Denne Volvo 245-en er en BMW M5-killer - eller?

Ferrari-killer

Bilen er naturligvis i tillegg modifisert fra innerst til ytterst og har blant annet bremser fra Koenigsegg. Ytelsene er ganske så vanvittige, noe du kan se selv i videoklippet under..

Del med Facebook-vennene dine

Så har du lyst på en Volvo som virkelig er noe utenom det vanlige, er dette kanskje noe å tenke på? På grunn av alderen er bilen veteran, dermed "slipper du unna" med moms på kjøpesummen og ikke noen ytterligere avgift. Da snakker vi sprek veteran!

LES OGSÅ: Slik få du mer krefter i en gammel Volvo:

Klikk på videovinduet for å se når Amazonen måler krefter med en Ferrari:

http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=6BjI1lG2q4A

LES OGSÅ: Her er tre heftige drømmebiler til under én million