oltorst3 (Foto: Lien, Kyrre, © LOCH)
oltorst3 (Foto: Lien, Kyrre, © LOCH)

– Påsken vekker øltørsten i de fleste av oss, mener ekspert

Vi drikker like mye øl og brus i påsken som på varme sommerdager.

I påsken liker de fleste av oss å ta turen på hytta der vi helst tilbringer dagene med ski på beina og solbrillene på nesa. Tradisjonsrike godbiter som appelsin og Kvikk Lunsj fyller tursekken til glede for store og små.

Det er ikke det eneste vi liker å kose oss med mens vi tar fri fra hverdagen. Tall fra Bryggeri- og drikkevareforeningen viser en kraftig salgsvekst for både brus og øl i påskemåneden de siste årene, skriver de i en pressemelding.

Les også: Røde Kors forventer skade-rush i påskefjellet

Stor økning

Uken før påske handler vi like mye øl og brus som i en uke midt på sommeren.

– Vi opplever stor økning for alle brusvarianter, men det er ingen tvil om at Fanta er den store påskeslageren hos oss, sier kommunikasjonssjef Vibeke Hansen i Coca-Cola Drikker.

Den gule leskedrikken Solo, som kom i butikkhyllene i 1934, er også en stor hit i påsken.

– Vi selger dobbelt så mye Solo til påske som ellers i året, sier kommunikasjonssjef Nicolay Bruusgaard i Ringnes.

Les også: Slik dekker du festbordet

Påskeøl

De siste årene har flere av landets bryggerier tatt opp tradisjonen med å brygge eget påskeøl.

Opprinnelig var påskeølet mørkere og sterkere enn lys pils da det kom på begynnelsen av 1930-tallet. I år er begge varianter å få tak i, men det er lyst og lett øl som dominerer i påsken anno 2012.

Ølekspert Sigrid Strætkvern i Ringnes sier at påsken vekker øltørsten i de fleste av oss på grunn av kombinasjonen ferie, lysere dager og sosial omgang med familie og venner

– Det viktigste tipset for øl til påske er å servere et øl som er riktig avkjølt og som du opplever som leskende og forfriskende. Skal du på hytta er boksøl lett å bære og raskt å kjøle ned.

Les også: Vin til påskelammet