bilmagasin
bilmagasin

– Det er mennene som burde kjøre de små bilene

Slik skal «konebilen» være.

Da AnnBeth Bergh (50) skulle kjøpe seg ny bil i fjor prøvde hun å søke råd blant bilmagasinene i bladhylla på Narvesen. Blant 37 forskjellige bilmagasiner, fant hun ikke den hjelpen hun trengte.

– De var fulle av hestekrefter, motor og alt som skjer under panseret. Det er klart det var litt om farge og stil, men ikke nok. Jeg ville ha det litt mer feminint og lekkert, og slikt som vi damer liker å lese om, forteller hun til «God morgen Norge».

Les også: Menn tåler mer smerte enn kvinner

Lanserer magasin

Det var da hun bestemte seg for å ta saken i egne hender. Nå lanseres Norges første bilblad rettet mot kvinnelige lesere, Autofemina, som skal gjøre det lettere for kvinner å finne den perfekte bilen.

Se klipp i videovinduet over.

– Her finner du bilanmeldelser som vi har gjort på våre egne premisser, hvor vi sier litt om komforten i bilen og hvordan det føles å kjøre dem. Du finner bilguider som jeg savnet i de andre magasinene, der man kan sitte og bla og se 24 forskjellige biler og hvor mye de koster også videre. Man kan ta et valg på bil på en helt annen måte, bedyrer Bergh.

Les også: Til alle kvinner: 10 tips for å nå toppen av karrierestigen

Myten om konebilen

Det finnes mange myter rundt den tradisjonelle konebilen, og enda flere myter rundt kvinners manglende bilinteresse. Bergh mener at det er mennene som burde kjøre de små bilene.

– Konebil er et rart begrep, for hvis du ser «kona» med handleposer, barnevogn, unger og bikkjer så får du ikke plass til det i en liten bil. Konebilen må være den store, gode, sikre og den med masse plass i. Den dyre bilen skal være konebilen, sier hun lattermildt.

Les også: – Myte at overdreven databruk ødelegger synet