Kjørte i 200 km/t på E6

Sjåføren innrømmet - passasjeren mente det "bare" hadde gått i 150...

Det ble det reneste 'finn fem feil' da politiet stoppet en bilist i Akershus natt til søndag. Illustrasjonsfoto. (Foto: Scanpix)
Det ble det reneste "finn fem feil" da politiet stoppet en bilist i Akershus natt til søndag. Illustrasjonsfoto. (Foto: Scanpix)

Politiet fikk flere meldinger om en BMW X5 i voldsom fart sørover på E6 søndag.

– Vi hadde flere biler på vent nedover, men den siste på Hvam prøvde å henge seg på. Den hadde prøblemer med å holde følge opp Djupdalen, men fikk til slutt stoppet bilen på Alnabru, sier operasjonsleder Anders Buvarp i Romerike politidistrikt til rb.no.

Samtykket i beslag

I samtale med politiet erkjente sjåføren, en 29-åring fra Oslo, selv å ha kjørt i 200 km/t og han samtykket i førerkortbeslag.

– Passasjeren i bilen var ikke enig i at det hadde gått så fort. Hun mente det hadde gått i 150 km/t, sier operasjonslederen.

Del med Facebook-vennene dine

Ingen måling

Lovens lange arm fikk ingen godkjent start på måleverktøyet, så det finnes ingen målt hastighet for BMW-førere.

– Nå blir det opp til jurist å avgjøre hva hastigheten blir satt til, men den vil ligge et sted mellom 150 og 200 km/t. Det er uansett lant over tillatt hastighet,og sjåføren ble fotgjenger, sier Buvarp.

Kjørt fra Lillehammer

Sjåføren forklarte til politiet at han hadde kjørt fra Lillehammer.

– Om han har kjørt like fort hele veien vites ikke, men han passerte Jessheim 10.45 og Hvam 10.52. Det har gått fort, sier operasjonslederen.

Du kan lese mer om bil og trafikk på rb.no - her:

SE OGSÅ: Å nei - der kommer politiet!